Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, întrebat fiind dacă este de acord că Vladimir Putin este vinovat pentru inflaţie, că „este şi Putin unul dintre vinovaţi, dar avem şi o vină internă în guvernările anterioare”, el invocând decizia de liberalizare a pieţei energiei, pe care o cataloghează drept una „superficială”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Este de vină şi Putin. România, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria... noi şi Polonia şi Cehia suntem cei mai afectaţi, ţinând cont de apropierea de Ucraina. Este şi Putin unul dintre vinovaţi, dar avem şi o vină internă în guvernările anterioare, unde s-a făcut o liberalizare total haotică la energie şi superficială, din punctul meu de vedere, cu o abordare simplistă”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, întrebat dacă este de acord cu afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis conform căreia preşedintele rus Vladimir Putin este vinovat pentru scumpirile cauzate de inflaţie. 
Ciolacu precizează că reproşul nu este neapărat la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, actual deţinător al portofoliului, ci la adresa întregului Guvern şi a fostului premier, el argumentând că „un ministru nu ia deciziile de capul lui”.
Liderul PSD a povestit că a montat, la locuinţa sa, panouri solare pe care le-a plătit în şase tranşe, arătând că „se simte” în factură faptul că a decis acest lucru. Ciolacu a spus că ia în calcul să extindă şi „pe zona de căldură” investiţia în energie alternativă. 
Preşedintele Camerei Deputaţilor a mărturisit şi că merge la cumpărături uneori şi că, făcând un calcul cu fiul său, a constatat că plăteşte cu 30-35% mai mult în ultima perioadă. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.