Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, unde a anunţat propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier, că "o condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională" nu i-au dat posibilitatea să ceară funcţia de premier pentru el, deocamdată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că în propunerea pentru funcţia de premier a ţinut cont de două aspecte: afirmaţiile repetate ale preşedintelui României şi legile în vigoare, susţinând că nu vrea ca vreun mandat pe care el l-ar fi putut începe să fie prin forţarea unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale.

"Nu vreau ca vreun mandat pe care l-aş fi putut începe eu să fie prin forţarea unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale, care nu mi-au dat posibilitatea să cer această funcţie pentru mine deocamdată", a spus Dragnea, după consultările de la Palatul Cotroceni.

Dragnea a mai afirmat că nu este de acord ca "un om să fie decăzut din nedrepturi" pe viaţă. "Într-o democraţie consolidată, aşa ceva nu există. Numai pentru genocid", a spus el.

Şeful PSD a precizat că avea "dreptul legitim" să devină premier în urma rezultatelor alegerilor.

El a anunţat că Sevil Shaidehh este propunerea făcută de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.