Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, că a primit mai multe apeluri din partea premierului Dacian Cioloş, după care l-a invitat „în mod cinstit şi corect” la sediul PSD pentru a discuta despre anumite intenţii ale Guvernului, dar prim-ministrul a refuzat invitaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vreau cu toată seriozitatea şi cu toată corectitudinea să vorbesc şi despre filmul acestei discuţii. Duminică seara şi în timpul zilei de luni am primit mai multe apeluri de la domnul Dacian Cioloş. În final, am răspuns şi mi-a spus că doreşte să avem o întâlnire referitoare la anumite intenţii pe care le are Guvernul, respectiv în adoptarea unor acte normative şi că, ţinând cont de rezultatul alegerilor, i s-a părut firesc să poarte o discuţie cu partidul care a câştigat alegerile (...) În mod cinstit şi în mod corect l-am invitat la sediul PSD, aşa cum a venit şi prima dată când a cerut votul pentru învestitură. Dacian Cioloş a refuzat, iniţial a zis da, ulterior a refuzat să vină la sediul PSD. Este un detaliu, dar am zis că vreau să fiu foarte cinstit şi corect în aceste explicaţii. Am convenit ca a doua zi la ora 11.00 să purtăm această discuţie la telefon, nedorind să vină la sediul PSD, lucru care s-a şi întâmplat. Şi mi-a spus despre dorinţa de a proroga intrarea în vigoare a unor acte normative care am înţeles că au şi fost anunţate mai devreme într-o conferinţă de presă la Guvern. Eu i-am spus că din punctul meu de vedere are toată deschiderea şi puterea de a lua orice decizie pe care o consideră corectă”, a explicat Liviu Dragnea.

Liderul PSD s-a arătat deranjat de atitudinea ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru.

„M-a deranjat, în schimb, a fost atitudinea domnului ministru Pîslaru, care nu ştiu dacă ştia exact cine pe cine a sunat întâi, cine a iniţiat demersul, ce s-a discutat efectiv sau pur şi simplu era încă lansat în campanie electorală şi nu apucase să pună frână şi tot o ţinea cu atacuri”, a susţinut Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a dat câteva explicaţii referitoare la prorogarea anumitor termene.

„În ceea ce priveşte prorogarea acestor termene, noi vom acorda tichetele de vacanţă la nivelul de 1.450 de lei, adică la nivelul salariului minim pe tichet. Plata orelor suplimentare pentru anumite categorii va fi prinsă de noi în legea salarizării unitare. De asemenea în ceea ce priveşte legea care a fost declarată constituţională,  prin care se majorează salariile la medici şi profesori cu 15 %, nu ştiu exact ce au prorogat astăzi dar, dacă există vreo prevedere în actele normative adoptate astăzi, care împiedică aplicarea legii declarate constituţională, le vom elimina imediat în prima şedinţă de guvern”, a subliniat Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte argumentele şi motivele pentru care a gândit aşa, preşedintele PSD a spus: “Noi am spus în toată această campanie că îl reprezintă transferul din creştere economică în buzunarele românilor”.

Chestionat ce va face guvernul PSD-ALDE în continuare, liderul social-democrat a precizat că „orice om responsabil şi realist din România înţelege ca în 2017 nu se poate aloca 6% din PIB pentru educaţie”.

„Noi avem în programul nostru depăşirea acestui procent pentru educaţie, dar în acest interval de 4 ani. În rest, toate celelalte prevederi prorogate, acum rapid, am avut o discuţie cu colegii mei şi cred că majoritatea nu vor mai fi prorogate, dar vom avea imediat după instalarea guvernului discuţii serioase cu partenerii sociali”, a completat Liviu Dragnea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.