Preşedintele executiv al organizaţiei municipale a PSD Iaşi, Viorel Blăjuţ, susţine că ieşenii trebuie să afle "dimensiunea furtului" din Primăria Iaşi, el cerându-le consilierilor PSD să sprijine proiectul USR privind înfiinţarea comisiei care să investigheze modul cum s-a înstrăinat patrimoniul oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorel Blăjuţ a scris, miercuri, pe Facebook că scandalurile despre afacerile imobiliare în care a fost implicat primarul Mihai Chirica, dar şi anchetele începute de DNA sau DIICOT privind modul în care a fost înstrăinat patrimoniul oraşului îi îndreptăţesc pe ieşeni să vadă "dimensiunea furtului" de la Primăria Iaşi.

"Ideea unei comisii a Consiliului Local Iaşi care să analizeze modul cum a fost gestionat patrimoniul municipalităţii e bine venită. Aş fi fost mândru dacă liderul de grup al PSD Iaşi ar fi început acest demers, dar acum aflu că nici măcar nu îl susţine, iar primarul Chirica îşi acoperă ilegalităţile prin el. Vorbesc în numele meu şi nu al partidului în care activez (…) Patrimoniul cultural al Iaşiului este de nepreţuit, iar acum când ne apropiem de ziua în care sărbătorim la Iaşi Unirea Principatelor Române, parcă nu-mi vine să ţopăi alături de Chirica, prins în horă, mânat de idealurile că unde-s doi puterea creşte. Un măr găunos le strică şi pe celelalte, aşa că n-o să mă vedeţi pe mine că mă bat pe spate cu individul care a jefuit oraşul nostru, chiar dacă din raţiuni conjuncturale trebuie să mimăm o uniune forţată”, afirmă preşedintele executiv al PSD Iaşi, Viorel Blăjuţ.

Totodată, el consideră că Mihai Chirica a făcut de râs Iaşiul, l-a decredibilizat prin faptele sale de corupţie şi din aceste motive îi cere demisia.

"Ce facem noi acum? În loc să-i facem vânt pe scări din Palatul Roznovanu, pentru că şi-a pierdut credibilitatea ocupării unei astfel de demnităţi, noi îl spălăm din cap până-n picioare şi-l proţăpim înapoi în scaunul de primar? Îi rog respectuos pe cei cinci consilieri locali care reprezintă PSD să-şi facă datoria faţă de cetăţeni şi să le spună ce s-a întâmplat, cu adevărat, cu patrimoniul Iaşiului, adică dacă a fost sau nu jefuit de mafia patronată de primarul Chirica”, a mai afirmat Viorel Blăjuţ.

USR Iaşi a propus, în 18 decembrie, înfiinţarea unei comisii în Consiliul Local care să verifice modul în care au fost înstrăinate terenurile din patrimoniul public în mandatul edilului Mihai Chirica, solicitarea venind la o zi după ce primarul ieşean a fost audiat la DIICOT.

Filiala locală a USR a explicat că jaful din patrimoniul public patronat de Chirica trebuie oprit şi că se impune verificarea modului în care au fost înstrăinate terenurile în municipiul Iaşi.

Potrivit USR, comisia va trebui să analizeze contractele de asociere în participaţiune, concesionările, vânzările prin licitaţie, vânzările prin încredinţare directă sau pentru folosinţă agricolă pentru terenurile din proprietatea municipalităţii din ultimii patru ani.

Această comisie nu a fost deocamdată înfiinţată, întrucât USR nu deţine numărul de semnături necesare pentru a iniţia proiectul, respectiv nouă, având doar opt consilieri.

PSD Iaşi a anunţat iniţial că sprijină demersul, dar surse social-democrate afirmă că între timp filiala s-ar fi răzgândit şi că la nivel local ar urma să fie parafată o alianţă între PNL şi PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.