Preşedintele Klaus Iohannis va participa, vineri şi sâmbătă, la Porto în Portugalia, la Summitul privind problematica socială, la reuniunea informală a Consiliului European, precum şi la Summitul UE - India, în format de videoconferinţă, alături de premierul Narendra Modi, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agendei şefului statului, vineri de la 16.00, ora României, Klaus Iohannis va fi prezent la Summitul Social de la Centrul de Congrese Alfândega, Porto, Republica Portugheză şi va avea o intervenţie la cea de-a doua sesiune tematice privind competenţele şi inovarea, iar de la ora 21.00 va merge la Palácio de Cristal (Pavilhão Rosa Mota) la cină de lucru - format Consiliu European.

Sâmbătă, la 11.30, ora României, şeful statului va participa la Reuniune Informală a Consiliului European care va avea loc la Palácio de Cristal, Porto. 

În acelaşi loc, Palácio de Cristal, însă de la ora 15.00, Klaus Iohannis va avea reuniune de lucru UE – India, în format videoconferinţă.

Administraţia Prezidenţială a explicat, într-un comunicat de presă că Summitul social de la Porto are ca temă centrală implementarea optimă a Pilonului European al Drepturilor Sociale.

„Evenimentul îşi propune să traseze priorităţile agendei sociale pentru următorul deceniu, astfel încât să răspundă provocărilor tranziţiei verzi şi digitale”, indică sursa citată. 

La reuniunea informală a Consiliului European, subiectele abordate se vor referi la relaţiile dintre Uniunea Europeană şi India, în perspectiva Summitului informal UE - India, precum şi la elemente referitoare la gestionarea pandemiei de COVID-19.

Summitul UE-India are în vedere tematici care vizează consolidarea cooperării în efortul de combatere a pandemiei de COVID-19, reafirmarea interesului ambelor părţi faţă de continuarea dezvoltării legăturilor comerciale, promovarea multilateralismului eficient, consolidarea cooperării în ceea ce priveşte principalele provocări în materie de politică externă şi securitate, precum şi încurajarea cooperării în domeniul conectivităţii.

„Este avută în vedere agrearea unei Declaraţii politice comune UE-India, axate în principal pe aspecte legate de combaterea pandemiei de COVID-19 şi redresarea socio-economică durabilă şi digitală”, mai precizează sursa menţionată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.