Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, la Cluj, într-o conferinţă desfăşurată imediat după anunţarea exit-poll-urilor, că scorul de 6,7% la Camera Deputaţilor, respectiv 6,8% la Senat, potrivit IRES, este un rezultat care va asigura o mai bună reprezentare a minorităţii maghiare în Parlament, dar şi o ieşire "din conul de umbră în care, în mod nemeritat, a fost în ultimii ani”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit exit-poll-ului IRES, aferent datelor colectate până la ora 20:00, UDMR a obţinut 6,7% la Camera Deputaţilor şi 6,8% din totalul voturilor exprimate pentru Senat, preşedintele uniunii, Kelemen Hunor, declarându-se mulţumit de rezultate.

"Şi din interior, informaţiile arată că avem peste 6% şi vom avea o reprezentare puternică. Le mulţumim celor care au mers la vot şi sunt convins că această prezenţă ne dă legitimitate şi putere de muncă pentru fiecare zi în care în Parlament vom lupta pentru drepturile minorităţii maghiare şi pentru problemele oamenilor care au ajuns la periferia societăţii. Reprezentarea va fi mai puternică decât în mandatul anterior. Am ieşit din acel con de umbră în care nemeritat am fost în ultimii ani. Încrederea în reprezentanţii noştri este mai mare”, a declarat Kelemen Hunor.

El a explicat că una dintre deciziile importante care au dus la acest rezultat a fost colaborarea cu Partidul Civic Maghiar.

"O decizie importantă a fost colaborarea cu PCM, care a dat rezultate, importantă fiind şi solidaritatea internă. Sunt convins că reprezentanţii noştri vor reprezenta fiecare alegător, inclusiv pe cei care nu au votat, pentru că scopul nostru comun este să servim comunitatea”, a mai spus Hunor.

Liderul UDMR a declarat că partidul său va susţine în Parlament realizarea unui nou "pact social” între majoritatea românească si minoritatea maghiară.

"Începând de mâine ne aşteaptă o muncă importantă şi sper ca grupul nostru parlamentar să aibă un cuvânt de spus la toate deciziile din Parlament. Este important să avem un nou pact social între majoritatea românească şi minoritatea maghiară, pentru ca niciun maghiar să nu se simtă în pericol. Vrem să contribuim la reformele care vor fi adoptate”, a mai spus liderul UDMR.

Referitor la posibilitatea participării UDMR la formarea viitorului Guvern, liderul uniunii a declarat că în lipsa datelor necesare nu poate discuta despre această posibilitate, explicând că este mulţumit cu rezultatul UDMR şi nu poate comenta rezultatele celorlalte formaţiuni din cursa electorală pentru că "alegătorii au întotdeauna dreptate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.