Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a dat, marţi, declaraţii contradictorii presei cu privire la şedinţa Biroului Permanent desfăşurată luni prin telefon, afirmând mai întâi că s-a dat un vot pentru stabilirea sesiunii extraordinare marţi, apoi negând că s-a votat ceva în timpul acelei discuţii, fiind una "informală", pentru ca în final să afirme că ea a avut cvorum, iar o stenogramă oficială poate fi consultată la Secretariatul General.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre Biroul Permanent desfăşurat luni, prin telefon, Florin Iordache a explicat din nou că a fost doar o şedinţă pentru a stabili data exactă a sesiunii, nu pentru a convoca efectiv sesiunea, lucru făcut de preşedintele forului, Liviu Dragnea. Întrebat dacă s-a dat un vot pentru stabilirea zilei de marţi, el a răspuns afirmativ, precizând cum s-au poziţionat partidele în timpul discuţiei.

"Au fost împotrivă colegii de la PNL, au fost pentru convocarea plenului toţi colegii de la PSD cu care s-a vorbit, am un coleg care nu mi-a răspuns la telefon, colegul de la PMP şi UDMR. (...) Au fost nouă voturi pentru, două voturi împotrivă şi trei colegi nu au răspuns", a spus Iordache.

Întrebat dacă a fost o şedinţă formală, el a negat. "A fost o şedinţă informală, că de-asta am făcut-o, telefonic am stabilit data când va fi convocată. (...) Secretarul general a discutat telefonic cu fiecare membru al Biroului Permanent", a spus vicepreşedintele Camerei.

El a fost întrebat unde în Regulament se precizează că astfel de decizii pot fi luate prin vot la telefon, social-democratul a negat că s-ar fi dat un vot. "Dar nu s-a votat, domnişoară", s-a adresat el jurnalistei care i-a pus întrebarea.

La insitenţele presei, care i-a spus că anterior dăduse chiar un rezultat al votului, el a ignorat întrebarea. "Da, v-am spus, telefonic secretarul general a discutat. (...) În urma consultării a fost stabilită data de astăzi", a continuat el să explice.

Iordache a fost întrebat dacă această şedinţă a avut şi cvorum, el confirmând: "Bineînţeles!".

"Există o stenogramă, este consemat regulamentar poziţia fiercărui coleg. (...) Stenograma e la Secretariatul General", a mai spus Iordache.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache (PSD) a declarat marţi, de la tribuna plenului, că deputaţii au fost convocaţi în mod „regulamentar şi constituţional” la sesiunea extraordinară, în condiţiile în care membrii Biroului Permanent şi liderii de grup au fost sunaţi luni, iar „cu o majoritate covârşitoare”, s-a decis programul forului legislativ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.