Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, în Parlament, că întrebarea la care trebuie să răspundă românii şi pentru care va convoca referendumul este dacă vrem să fim o naţiune puternică, prosperă sau una slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva câţiva politicieni din situaţii dificile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce fel de naţiune vrem să fim? Vrem să fim o naţiune puternică, prosperă, o naţiune care îşi construieşte un stat de drept şi îl respectă, o naţiune care se poate mândri cu o justiţie independentă, o naţiune în care autorităţile colaborează loial, o naţiune cu un Parlament puternic, o naţiune cu un guvern performant sau vrem să fim o naţiune slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câţiva din situaţii dificile, pe câţiva politicieni din situaţii dificile?”, a spus Iohannis.

Preşedintele a continuat: ”Merită România aceste sacrificiu pentru câţiva politicieni? Aceasta e întrebarea, acesta e scopul referendumului”.

”O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri şi credibili în vârful statului. Asta îmi doresc eu pentru România şi asta cred îşi doresc românii. Asta e întrebarea: ce fel de naţiune vrem să fim? Şi pentru a afla voinţa suverană a poporului român voi convoca referendum”, a subliniat Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.