Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit-o luni la Palatul Cotroceni, pe Věra Jourová, vicepreşedinta Comisiei Europene responsabil pentru valori şi transparenţă. La discuţii, şeful statului a transmis aprecierea faţă de deschiderea vicepreşedintei Comisiei Europene pentru un dialog constructiv cu autorităţile române, precum şi pentru cooperarea foarte bună în domeniile aferente portofoliului gestionat de oficialul european, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale. Şeful statului a reiterat obiectivul ţării noastre referitor la finalizarea, cât mai curând posibil, a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), pe baza evoluţiilor pozitive înregistrate de România, iar monitorizarea să continue exclusiv prin mecanismul Uniunii Europene privind statul de drept, aplicabil tuturor statelor membre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele României a reiterat, cu acest prilej, ataşamentul profund pro-european al ţării noastre şi implicarea activă în procesul de aprofundare a Uniunii Europene, pe baza valorilor şi principiilor comune, subliniind angajamentul politic pentru consolidarea statului de drept, reformele în domeniul justiţiei şi lupta împotriva corupţiei.

Evocând evoluţiile pozitive deja înregistrate, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat încrederea că eforturile şi rezultatele obţinute de România în domeniul reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei vor fi reflectate pozitiv în cadrul raportului aferent mecanismului european privind statul de drept pentru anul 2022.

Totodată, Preşedintele României a reiterat obiectivul ţării noastre referitor la finalizarea, cât mai curând posibil, a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), pe baza evoluţiilor pozitive înregistrate de România, iar monitorizarea să continue exclusiv prin mecanismul Uniunii Europene privind statul de drept, aplicabil tuturor statelor membre, mai indică sursa citată.

„Preşedintele Klaus Iohannis s-a referit la deciziile recente ale Consiliului European de acordare a statutului de candidat Ucrainei şi Republicii Moldova şi perspectivei europene pentru Georgia, accentuând necesitatea unui sprijin şi a unui ghidaj corespunzător din partea Comisiei Europene pentru aceste state, în vederea îndeplinirii etapelor următoare”, mai precizează comunicatul de presă.

Totodată, Preşedintele României s-a referit şi la situaţia de securitate din regiune, pe fondul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, prezentând măsurile de sprijin ale României atât pentru Ucraina, cât şi pentru refugiaţii ucraineni, conchide sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.