Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că noul Parlament trebuie să modernizeze sau să îmbunătăţească cel puţin 12 legi din domeniul securităţii naţionale, precizând că măsura maturităţii noii majorităţi parlamentare va fi felul în care abordează aceste acte normative, precum şi amnistia şi graţierea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noul Parlament are multă treabă în domeniul securităţii naţionale. Împreună cu consilierii mei am numărat încă o dată şi am constatat că e nevoie de modernizarea sau îmbunătăţiurea a cel puţin 12 legi din domeniul securităţii naţionale, dintre care jumătate se referă la munca şi domeniul de activitate al serviciilor secrete. Un volum impresionant de muncă pentru Parlament cu singurul scop de a îmbunătăţi sistemul de securitate naţională şi de a face activitatea serviciilor secrete mai bine coorodonată”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că noua majoritate parlamentară are un rol foarte important, hotărâtor în felul cum se abordează aceste cehstiuni legate de securitatea naţională.

CITEȘTE ȘI Iohannis: Nu e bine ca serviciile secrete să se implice în politică şi nici ca politicienii să se implice în servicii

”Această majoritate cred că va trebui să dovedească în această speţă a securităţii naţionale şi în cealaltă mult discutată şi mult zvonită în ultimele zile a amnistiei şi graţierii, va trebui să dovedească dacă e matură această majoritate sau mai are de lucru. Măsura maturităţii noii majorităţi parlamentare va fi felul în care abordează legile din domeniul securităţii naţionale şi a legilor din domeniul Justiţiei, inclusiv o abordare de tip aministie şi graţiere”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele s-a întrebat ce fel de majoritate vom avea, una care va dori să ”albească” dosarele celor incriminaţi sau una matură care va lucra alături de şeful statului. ”Ce fel de majoritate vom avea încă nu ştim. Deocamdată noua majoritate nu a făcut nimic. Şi-au impus câţiva şefi de comisii şi au votat câteva măsuri populiste din campanie. Vom avea o majoritate care să impună legea majorităţii indiferent de ce se discută, care va vrea să facă jocurile în Parlament, care va dori să albească dosarele celor incriminaţi sau vom avea o majoritate matură, care înţelege că România este numai una şi care va veni lângă preşedinte pentru ca împreună să garanteze securitatea naţională, statul de drept şi împreună să dovedim că România este sigură pentru cetăţenii ei şi o naţiune puternică? Eu îmi doresc a doua variantă, o majoritate matură. O aştept”, a conchis preşedintele Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.