Preşedintele Klaus Iohannis a salutat decizia de miercuri Parlamentului European privind „taxonomia verde”. „Mă bucur că eforturile constante ale României de a considera gazul şi nuclearul ca parte a decarbonizării progresive s-au reflectat în decizia finală a PE”, a precizat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Salut rezultatele pozitive de azi din Parlamentul European privind taxonomia. Mă bucur că eforturile constante ale României de a considera gazul şi nuclearul ca parte a decarbonizării progresive s-au reflectat în decizia finală a PE”, a scris Klaus Iohannis, miercuri pe Twitter. 

Parlamentul European nu s-a opus Actului delegat al Comisiei privind „taxonomia verde”, arată un comunicat de presă al instituţiei. Acesta propune includerea, în anumite condiţii, a unor activităţi specifice din sectorul gazelor naturale şi cel al energiei nucleare în lista activităţilor economice durabile din punctul de vedere al mediului care fac obiectul aşa-numitei taxonomii a Uniunii Europene. Astfel, nu a fost întrunită majoritatea absolută a eurodeputaţilor necesară respingerii propunerii Comisiei. Dacă nici Consiliul nu formulează obiecţii, Actul delegat privind taxonomia va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.