Preşedintele Klaus Iohannis analizează noua propunere de premier făcută de PSD, în persoana lui Sorin Grindeanu, considerând-o mai bună decât cea iniţială, cu Sevil Shhaideh, însă şeful statului nu va face niciun anunţ în cursul zilei de joi, astfel că noul Guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Nou, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse oficiale au relatat că preşedintele Iohannis a avut ”o discuţie bună” cu Sorin Grindeanu, nominalizat de PSD pentru funcţia de premier, pe care îl consideră ”o variantă mai bună” decât Sevil Shhaideh.

Şeful statului apreciază şi faptul că noua propunere de premier a trecut prin filtrul partidului şi a fost asumată transparent de PSD, au precizat aceleaşi surse, care au susţinut că nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul nominalizării lui Shhaideh, acesta fiind unul dintre motivele respingerii ei de către şeful statului.  Potrivit surselor citate, preşedintele Klaus Iohannis i-a informat pe liderii PSD cu privire la refuz printr-o scrisoare, care a fost trimisă către social-democraţi odată cu declaraţia publică a preşedintelui. 

În ceea ce-l priveşte pe Sorin Grindeanu, preşedintele Iohannis nu va face însă un anunţ în cursul zilei de joi, au adăugat aceleaşi surse, ceea ce înseamnă că noul Guvern nu mai poate fi instalat înainte de Anul Nou.

Relaţia cu noul premier al PSD, indiferent cine va fi, va fi una "instituţională", de "coabitare", însă nu va fi semnat niciun pact în acest sens, aşa cum s-a întâmplat în cazul Băsescu-Ponta, au mai spus sursele citate.

Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcţia de prim-ministru, a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni. Discuţia a durat aproximativ jumătate de oră.

Întâlnirea a fost convocată de către preşedintele Iohannis, după ce a primit scrisoarea PSD prin care era informat că Sorin Grindeanu este noua propunere a social-democraţilor pentru funcţia de premier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.