Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti, că întărirea statului de drept trebuie să continue, precum şi creşterea economică, dând asigurări că România va rămâne un pol de stabilitate, însă a subliniat responsabilitatea noului Guvern în acest efort.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noul an găseşte România cu un nou Parlament şi un nou Guvern, în urma alegerilor din 11 decembrie 2016. Acestea, alegerile, s-au desfăşurat în cele mai bune condiţii din punct de vedere democratic şi al organizării lor. Este totodată pozitiv faptul că niciun partid extremist, xenofob sau eurofob nu a intrat în legislativ, ceea ce arată elocvent maturitatea societăţii româneşti", a afirmat şeful statului.

El a spus că îi asigură pe şefii misiunilor diplomatice că politica externă şi de securitate a României "va rămâne pe aceleaşi coordonate esenţiale ca şi până acum".

În privinţa economiei, Iohannis a spus că este responsabilitatea noului Guvern de a păstra actualul trend pozitiv, dar şi de a întări statul de drept.

"Din punct de vedere politic, România trebuie să se menţină, în regiunea noastră, ca pilon de stabilitate şi predictibilitate. Trebuie continuată întărirea statului de drept şi trebuie păstrată stabilitatea economică, pe baza creşterii sustenabile de până în prezent, care a fost, în 2016, din datele disponibile până acum, cea mai mare din Uniunea Europeană – 4,8%. Subliniez responsabilitatea deosebită pe care o are, în acest sens, noul guvern al României", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.