Guvernul anunţă, luni seară, că premierul Sorin Grindeanu va merge la Palatul Cotroceni, marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat la discuţii, alături de ministrul Finanţelor, pe tema bugetului de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Guvernului, premierul va merge la Palatul Cotroceni la ora 11.00, însoţit de ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, luni, o scrisoare premierului Sorin Grindeanu, în care îş invită, alături de ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, la o discuţie pe tema bugetului de stat pe anul 2017, marţi, la Cotroceni.

"Având în vedere că astăzi (luni  - n.r.) Parlamentul României a transmis spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul 2017 şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, consider oportună o întrevedere cu privire la cele două acte normative, la care vă invit împreună cu Ministrul Finanţelor Publice, domnul Viorel Ştefan, marţi, 14 februarie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni", se arată în scrisorea preşedintelui Iohannis.

Şeful statului va trebui să decidă asupra promulgării celor două proiecte aprobate de Parlament.

Plenul reunit al celor două Camere a adoptat, marţea trecută, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale, împotriva actelor votând PNL, USR şi PMP. Premierul Sorin Grindeanu a participat la vot, mulţumind la final parlamentarilor pentru rapiditate şi a transmis şi un mesaj către mediul de afaceri, că România va rămâne o ţară cu o economie predictibilă.

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2017 a fost adoptat cu 208 voturi "pentru" şi 105 "împotrivă", iar proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale a fost adoptat cu 208 voturi "pentru", 107 voturi "împotrivă" şi două abţineri.

Împotriva proiectelor au votat PNL, USR şi PMP.

Bugetul pe 2017 a fost adoptat în timp record, după doar 13 ore de dezbateri în plen, împărţite în două zile.

Votul a fost dat în prezenta premierului Sorin Grindeanu.

"Mulţumesc Parlamentului că a adoptat în regim de urgenţă bugetul pe anul 2017. Avem nevoie de acest buget cu toţii. Era nevoie să fie poate votat mai de demult dacă lucrurile s-ar fi desfăşurat într-un calendar normal, şi asta era bine pentru România. Aş vrea să transmit un mesaj de stabilitate pentru investitori şi să reconfirm determinarea Guvernului de a sprijini mediul de afaceri", a afirmat premierul Sorin Grindeanu, după vot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.