Un număr de 20 de specialişti în tehnologia informaţiei vor primi din partea Guvernului burse lunare de 2.000 de euro, timp de şase luni, perioadă în care vor dezvolta aplicaţii şi software ce urmează să fie folosit de instituţiile guvernamentale în sprijinul cetăţenilor şi al companiilor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Selectarea celor 20 de bursieri face parte din programul GovITHub, prin care Executivul vrea să implementeze soluţii de informatizare în cadrul instituţiilor din subordine. 

”Candidaţii au fost evaluaţi de o Comisie interinstituţională formată din specialişti IT din administraţie şi un Consiliu cu rol consultativ format din reprezentanţi ai mediului de business”, anunţă Guvernul

Cei 20 de bursieri care vor orimi, timp de o jumătate de an, o bursă lunară de 2.000 de euro sunt: Ligia Adam, Ionuţ Aioniţoaei, Dan Bărbulescu, Carol Brăileanu, Claudiu Ceia, Alexandru Chirapleş, Alexandru Grosu, Alexandru Jurubiţă, Cristian Levcovici, Cristina Moga, Cezar Neaga, Gabriel Păunescu, Ionuţ Popa, Ştefan Popa, Radu-Ionuţ Popa, Remus Ruşanu, Roxana-Carmina Stan, Lucian Stuparu, Oana Talpalaru, Sorin Vasilescu.

Aceştia au fost selectaţi din peste 1500 de candidaturi primite în mai puţin de o lună. ”Pe lângă bursieri, aproximativ 300 de voluntari se vor implica într-un program de minimum 8 ore/săptămână. Numele acestora va fi anunţat  până la data de 1 noiembrie”, transmite Executivul.

Printre potenţialele proiecte propuse spre implementare sunt aplicaţii şi soluţii software precum: Prietenul pacientului –  un sistem funcţional de colectare a feedback-ului pacientului; Stop cozi – un sistem de programare şi informare în privinţa cozilor de la ghişee; Gov 2.0 – îmbunătăţirea şi eficientizarea platformelor guvernamentale pentru a deveni mai prietenoase şi uşor de folosit; MFP pe telefon – aplicaţie ce îşi propune creşterea numărului de cetăţeni care aleg să utilizeze serviciile oferite de MFP în spaţiul virtual via telefon mobil; Business Start – o aplicaţie ce va explica diferitele forme juridice din România, cu avantaje şi dezavantaje pentru antreprenori şi în ce cazuri sunt recomandabile; Istoricul Tranzactilor pentru un Imobil – o aplicaţie care permite regăsirea istoricului tranzacţiilor pentru un imobil sau pentru o zonă; RoadRo –  o aplicaţie ce permite cetăţenilor să raporteze abuzuri ale şoferilor (în primă fază parcări ilegale, ulterior încălcări majore ale codului rutier).

GovITHub este un program guvernamental dezvoltat împreună cu sectorul privat şi mediul antreprenorial, în scopul creşterii calităţii serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei. Programul aduce tineri din mediul efervescent al start-up-urilor şi din cel de business într-un cadru instituţional, pentru a găsi soluţii tehnologice de simplificare şi digitalizare a administraţiei.

”În perioada 8-9 octombrie, va fi organizat un prim maraton digital GovITHub la Palatul Victoria, cu peste 100 de participanţi – bursieri şi voluntari GovITHub. Conceptul evenimentului este cel de «hackaton» – aşa cum este cunoscut în mediul profesional de IT. Tinerii selectaţi prin program se vor reuni şi vor lucra împreună, pe echipe, pentru dezvoltarea unor prototipuri ale primelor proiecte”, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.