Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunţat, miercuri, că alegerile parlamentare vor fi organizate pe data de 11 decembrie, urmând ca actul normativ care stabileşte detaliile să intre în vigoare la data de 12 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a format o majoritate care susţine această dată, PNL, UDMR, PMP şi UNPR. Susţineau data de 4 decembrie doar PSD şi ALDE", a explicat Iolu motivele pentru care s-a ales data de 11 decembrie.

Până acum au fost discutate ca variante datele de 27 noiembrie, 4 decembrie şi 11 decembrie, PSD dorind una dintre primele două variante, în timp ce PNL a arătat că alegerile nu pot fi organizate decât pe 11 decembrie.

În 27 noiembrie nu putea fi organizate alegerile întrucât nu se încheia mandatul actualului Legislativ, iar Constituţia stabileşte că alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului Parlamentului.

Cei care s-au opus datei de 4 decembrie au adus ca argument faptul că în acea perioadă sunt multe zile libere, iar mulţi alegători nu se vor afla în circumscripţii.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că premierul Dacian Cioloş ”face jocul” PNL în privinţa stabilirii datei alegerilor parlamentare, adăugând că liberalii nu vor câştiga sau pierde alegerile în funcţie de acest lucru. El a mai spus că interesul este ca la alegeri să vină cât mai mulţi români, însă cu cât se înaintează data spre luna decembrie există o posibilitate mai mare ca vremea să fie rea, iar oamenii să nu poată să vină la vot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.