Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, miercuri, votarea în unanimitate de către CExN al PSD a propunerilor de miniştri pe care le-a făcut: Tudorel Toader la Justiţie, Alexandru Petrescu - Mediul de Afaceri, Rovana Plumb - Fonduri Europene şi Mihai Tudose - Economie. Grindeanu a precizat că schimbarea de la Ministerul Fondurilor Europene este dată de faptul că PSD consideră prioritar acest domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grindeanu a precizat că, în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, au fost votate în unanimitate cele patru propuneri de miniştri la care a ajuns în urma discuţiilor cu persoanele pe care le viza şi ”consultările zilnice, dacă nu mai des, cu conducerea partidului”.

CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE: Rovana Plumb, a treia oară ministru. În campania pentru parlamentare ea a luat un credit de 63.000 lei, sumă cu care a împrumutat PSD

Premierul a confirmat că propunerile de noi miniştri sunt: Tudorel Toader la Justiţie, Alexandru Petrescu - Mediul de Afaceri, Rovana Plumb - Fonduri Europene şi Mihai Tudose - Economie.

Sorin Grindeanu a precizat că, în ceea ce priveşte schimbarea de la Ministerul Fondurilor Europene, actuala deţinătoare a portofoliului, Mihaela Toader, ”rămâne în echipă, face parte din echipă”, însă înlocuirea este determinată de ceea ce PSD consideră prioritate pentru guvernare, respectiv atragerea de fonduri europene. 

CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE: Tudorel Toader, rector al Universităţii Cuza din Iaşi şi judecător la CCR timp de zece ani. În scandalul OUG 13, el a fost pentru abrogarea ordonanţei, dar a contestat dreptul lui Iohannis de a convoca referendum

"Am considerat necesar pentru a da mai multă forţă acestui domeniu esenţial pentru noi să atragem în echipa guvernamentală un om cu greutate politică, un om care are experienţă, un om care ştie să deblocheze anumite lucruri şi care are, aşa cum vă spuneam, acea greutate politică necesară pentru a face aceste lucruri mai repede", a spus Grindeanu, despre aducerea în Guvern a Rovanei Plumb.

CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE: Mihai Tudose, propus la Economie, este de 17 ani deputat şi a mai fost ministru la Economie un an. El a fost acuzat de plagiat în teza de doctorat susţinută sub îndrumarea lui Oprea

Rovana Plumb este propusă pentru a treia oară în Guvern, de această dată ca ministru al Fondurilor Europene, după ce a deţinut portofoliul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi pe cel al Muncii în cabinetele conduse de Victor Ponta, ea fiind de altfel o apropiată a fostului prim-ministru care a lăsat-o drept succesoare la şefia PSD după retragerea sa în 2015. Înainte de ocuparea unor funcţii ministeriale, Rovana Plumb a mai activat în Guvern din postura de secretar de stat, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în perioada 2001-2004.

Ea este membru PSD din 1994 şi a ajuns în forurile de conducere ale partidului în 2005, an în care a fost aleasă atât pentru o funcţie de vicepreşedinte al partidului, cât şi preşedinta Organizaţiei de Femei a partidului, pe care a condus-o timp de zece ani. În prezent, Rovana Plumb este deputat de Dâmboviţa, aflată la al treilea mandat de parlamentar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.