Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a afirmat, miercuri, în Parlament, că este "un om al dialogului" şi îşi doreşte o "relaţie normală" cu preşedintele României, dar şi cu partidele de opoziţie, chemând PNL, USR şi PMP la colaborare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primul semn de normalitate trebuie să înceapă chiar de aici, din Parlament, între noi, cei care am fost aleşi. (...) Politicienii au un dialog civilizat, chiar dacă îl poartă de pe poziţii diferite. De aceea mesajul meu (...) este unul de deschidere şi dialog", a spus premierul desemnat.

El a criticat faptul că politica românească a fost "dominată de vrajbă" în ultimii 10 ani, ceea ce a dus la situaţia în care instituţiile fundamentale ale României au fost afectate. Grindeanu a cerut astfel ca politicienii să colaboreze, indiferent de partide, exprimându-şi dorinţa de a discuta şi cu opoziţia, şi cu preşedintele Iohannis.

"Să ieşim din această logică a conflictului, să cultivăm dialogul între instituţii şi între partide, între putere şi opoziţie, între stânga şi dreapta. (...) Îmi doresc să am o relaţie normală şi civilizată cu preşedintele României, cu toate instituţiile statului, dar şi cu partidele de opoziţie, aşadar, stimaţi colegi din PNL, PMP sau USR, vă spun că sunt un om care preţuieşte dialogul", a spus Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.