Premierul Sorin Grindeanu şi-a cerut scuze, miercuri, pentru o afirmaţie făcută cu o zi în urmă, când a spus că absorbţia fondurilor europene în 2016 pe exerciţiul 2014-2020 a fost zero, precizând că datele arată că Executivul condus de Dacian Cioloş a avut o absorbţie de 0,04%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să fac o rectificare, cu scuzele de rigoare, apropo de ceea ce am spus ieri. Îmi cer scuze. Anul trecut, în 2016, pe exerciţiul bugetar 2014-2020, Guvernul Cioloş nu a atras zero fonduri europene, ci 0,04. Îmi cer scuze, sunt datele la zi. Asta ca să fim cât se poate de clar. Şi vi le vom transmite", a spus el.

Marţi, premierul afirmase că absorbţia a fost zero pe fonduri europene, şi va prezenta şi documente oficiale în acest sens.

"Am văzut o declaraţie a fostului prim-ministru Cioloş legată de faptul că anul trecut s-au atras sume de bani. Eu cred că dânsul ştie foarte bine la ce mă refer - noi vorbim de exerciţiul bugetar 2014-2020. Suntem în 2017, dânsul a fost prim-ministru în 2016. Pe exerciţiul bugetar 2014-2020 e zero. Dacă nu ştie că e zero, o să-i arătăm documentele oficiale", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Fostul prim-ministru Dacian Cioloş a scris, marţi, pe Facebook, că greaua moştenire în domeniul fondurilor europene nu există.

"Domnul Sorin Grindeanu nu reuşeşte, după aproape două luni de guvernare, să iasă din logica unor afirmaţii false făcute de PSD în campania electorală. Cu atât mai mare este dezamăgirea mea cu cât acum datele oficiale îi sunt la îndemână, nu trebuie decât să le ceară miniştrilor din subordine. Greaua moştenire în domeniul fondurilor europene nu există, domnule Grindeanu, încercaţi să guvernaţi transparent şi să construiţi pe baza politicilor şi proiectelor demarate anul trecut în loc să aruncaţi fumigene uşor de demontat precum «zero fonduri europene»", a scris Cioloş pe contul său de Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.