Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, că, în ultimele săptămâni, şi-ar fi dorit să fi făcut parte în continuare din administraţia locală, şi nu să conducă Executivul, dar consideră că trebuie să rezolve problema celor "două Românii", rurală şi urbană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şi eu provin din administraţia publică locală. De multe ori în aceste săptămâni credeţi-mă că mi-aş fi dorit să fi făcut parte în continuare din rândurile dumneavoastră, dar totodată vă spun că trebuie să facem aceste schimbări", a spus premierul, în aplauzele primarilor, referindu-se la aplicarea programului de guvernare al PSD, în care se află şi un angajament de reducere a decalajelor.

Grindeanu a reluat tema "celor două Românii", spunând că există diferenţe majore între românii din mediul urban şi cei din mediul rural.

"În continuare 47% din populaţia României trăieşte în mediul rural. Aproape 80% din teritoriu sau peste 80% este administrat de dumneavoastră, de comune. S-au schimbat foarte multe lucruri, dar în continuare de foarte multe ori parcă avem două Românii: o Românie urbană şi o Românie rurală. Diferenţele dintre rural şi urban sunt din ce în ce mai mari", a spus premierul.

El a afirmat că mulţi români trăiesc după standarde occidentale, dar în continuare există cetăţeni care nu au apă, canalizare, astfalt sau educaţie de calitate.

"Să fim sinceri şi realişti: trebuie să oferim tinerilor şi oamenilor aceeaşi şansă în viaţă, indiferent de locul unde se nasc", a mai spus Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.