Liderul PNL Alina Gorghiu scrie pe Facebook că Ambulanţa Bucureşti ar putea să aibă din nou pe conştiinţă o moarte, de această dată cea a lui Gyuri Pascu, ea susţinând că ”este momentul ca directorul să îşi asume şi să demisioneze”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Citesc cu uimire, nici nu mai ştiu a câta oară, că Ambulanţa Bucureşti ar putea să aibă din nou pe conştiinţă o moarte. De data asta cea a lui Gyuri Pascu. Cred că e momentul ca directorul să îşi asume şi să demisioneze. Prea multe cazuri, prea multă incompetenţă, prea multe derobări de responsabilitate”, scrie Gorghiu pe pagina sa de Facebook. 

Gyuri Pascu a chemat o ambulanţă cu două ore înainte de deces, în noaptea de duminică spre luni, iar medicul care a ajuns la locuinţa acestuia i-a pus diagnosticul de "atac de panică" şi i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam, scriu jurnaliştii de la GSP, citând surse din Serviciul de Ambulanţă. De altfel, informaţia este confirmată pentru GSP de către managerul Ambulanţei, Alis Grasu.

”Da, în jurul orei 03.00, la 10 minute după apel, o ambulanţă de consult a ajuns în casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era bună, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Soţia tot spunea că domnul Pascu face atacuri de panică, astfel încât medicul i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam”, a povestit Alis Grasu, precizând că după administrarea calmantului medicul a plecat de la locuinţa artistului.

Grasu a mai spus că diagnosticul pus de medic a fost ”atac de panică”.

Următorul apel la 112 a fost primit de la soţia artistului după ora 04.00. ”La următorul apel la 112, cel de după ora 04.00, au ajuns două maşini de la SMURD şi o ambulanţă de tip C, cu medic de la noi. Nu sunt niciodată prea mulţi oameni pentru o resuscitare. Dar medicul nostru n-a mai intervenit pentru că cei de la SMURD i-au spus că se ocupă ei şi ambulanţa noastră a plecat”, a mai spus Grasu.

Ea a precizat că luni a fost începută ”o cercetare internă” în acest caz, iar verificările vor fi finalizate în câteva zile.

”Facem o anchetă să vedem dacă medicul de la ora 03.00 a făcut tot ce trebuia să facă. Dacă a respectat protocolul. Şi vom lua măsuri. Înţelegeţi-mă, dacă n-a respectat, ce pot face eu?”, a mai spus directorul Ambulanţei Bucureşti.

GSP mai scrie că, din informaţiile ziarului, medicul de la prima intervenţie nu a putut arăta conducerii un EKG, ”ceea ce poate însemna că nici nu i-a făcut”.

Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în locuinţa fostei sale soţii, din Bucureşti. Trupul neînsufleţit al actorului a fost dus luni la INML "Mina Minovici", decizia de a fi făcută necropsia fiind luată de către familie şi legişti, având în vedere vârsta artistului.

Potrivit directorului medical al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), Salem Abdo, cauza decesului actorului Ioan Gyuri Pascu a fost afecţiunea de cord de care suferea, pe fondul diabetului preexistent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.