Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat, luni, într-o intervenţie la Antena 3, că i-a trimis preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, pe WhatsApp, protocolul semnat privind solicitarea de organizare a mitingului, urmând ca ultima semnătură, a secretarului primăriei, să fie pusă marţi dimineaţă, ea adăugând că este vorba despre un ”scandal mediatic fals, creat pentru a manipula”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul General al Capitalei a afirmat că este vorba despre un ”scandal mediatic fals, creat pentru a manipula, de către PNL, în frunte cu preşedintele”. 

”Nu există subiectul”, a menţionat Gabriela Firea, precizând că săptămâna trecută a fost depusă cererea PNL pentru organizarea unui miting, miercuri s-au primit avizele, rămânând ca ulterior, şi anume luni, să fie primite şi semnăturile lipsă, ale unor funcţionari care nu semnaseră autorizaţiile”, a spus Firea. 

Primarul General a menţionat că i-a rugat pe colegii săi să meargă să semneze protocolul privind mitingul organizat de PNL, ceea ce s-a întâmplat în cursul după-amiezii de luni. 

”Avem toate semnăturile, mâine dimineaţă (marţi - n.r.) am înţeles că semnează şi secretarul primăriei, o doamnă care la ora 16.00 nu mai era în instituţie, pentru a semna şi ultimul aviz. De vreme ce viceprimarul a semnat în locul primarului, cea mai importantă semnătură, nu se pune problema să nu se acorde şi semnătura secretarului. Doamna preşedintă a PNL ştie toate aceste lucruri”, a mai afirmat Gabriela Firea. 

Primarul General a menţionat că i-a transmis Alinei Gorghiu, pe WhatsApp, copia protocolului semnat. ”Nu înţeleg de ce se fac aceste acuzaţii”, a mai spus ea. 

Gabriela Firea a respins şi acuzaţiile vicepreşedintelui PNL Ovidiu Raeţchi, care afirmase, în cursul zilei, că aceasta se poate face vinovată de abuz în serviciu, pentru că a prezentat public solicitarea PNL pentru miting. ”Ceea ce am spus duminică seara este că este foarte bine că românii află care este realitatea, şi anume că PNL susţine Guvernul tehnocrat şi o face şi într-o manifestare publică, la Piaţa Victoriei. Nu am făcut alte consideraţii”, a mai spus Firea. 

Primarul a precizat că nu este vorba despre un document secretizat şi  că a avut o copie când a vorbit despre această cerere a PNL pentru miting.

Anterior, preşedintele PNL, Alina Gorghiu a acuzat faptul că administraţia PSD de la conducerea Capitalei încearcă ”să cenzureze” mitingul pe care liberalii vor să-l organizeze pentru susţinerea lui Dacian Cioloş. 

”Ce naşte din Iliescu, comunism respiră. Am aflat acum câteva minute că Primăria Capitalei a decis cenzurarea manifestaţiei publice pentru care PNL a făcut zilele trecute demersurile instituţionale. Evenimentul ar urma să aibă loc sâmbăta aceasta. Mizam pe participarea bucureştenilor care susţin o guvernare reformistă după 11 decembrie. După ce ieri a fost folosită această informaţie (destinată exclusiv comisiei din cadrul Primăriei Capitalei care aprobă manifestările publice) pentru a lansa un atac politic la adresa PNL, astăzi opera a fost desăvârşită”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Gorghiu acuză că PSD, prin intermediul Gabrielei Firea, încearcă să împiedice exercitarea dreptului la liberă exprimare, încercare care este doar ultima dintr-o serie mai luingă de care s-ar face vinovaţi social-democraţii.

”Politica pumnului în gură nu e vreo noutate pentru Partidul Mineriadelor, din care face parte doamna primar. De altfel, Liviu Dragnea voia să închidă, nu de mult, gura criticilor de pe internet. În 2015, pe atunci premier, Victor Ponta ne ameninţa pe cei din PNL cu o contramanifestaţie şi cu dosare penale, pentru că intenţionam să ieşim în stradă ca să milităm pentru un guvern curat. Recent erau ameninţaţi cetăţenii strânşi în faţa Senatului pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de blocarea justiţiei în cazul Oprea-Gigină”, susţine preşedintele PNL. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.