Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, afirmă că există riscul blocării oraşului dacă bugetul local nu va fi aprobat în şedinţa de consiliu programată joi, avertismentul edilului venind în condiţiile în care nu există o majoritate în Consiliul Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica a scris pe Facebook că orice vot negativ sau abţinere din partea consilierilor locali la proiectul bugetului local poate duce la blocarea oraşului.

Edilul a spus că fără un buget aprobat nu se vor putea plăti facturile pentru serviciile de salubritate, transport public în comun, apă caldă şi căldură sau iluminat public.

Chirica a susţinut că a discutat cu toate partidele reprezentate în Consiliul Local şi a precizat că a găsit cele mai bune soluţii pentru proiectele ieşenilor.

"Sunt sigur că membrii Legislativului ieşean sunt conştienţi că nu sunt doar consilierii unor partide.(…) Una dintre îndatoririle lor principale este de a se prezenta în sala de Consiliu şi de a-şi exercita dreptul pe care ieşenii l-au oferit cu încredere: cel de a dezbate şi vota bugetul Iaşului. Orice vot negativ sau abţinere din partea consilierilor locali poate duce la blocarea oraşului nostru. Sunt sigur că nimeni nu îşi doreşte un oraş cufundat în întuneric, invadat de gunoaie, fără posibilitatea deplasării la serviciu, lipsit de minima civilizaţie adusă de furnizarea apei calde. Întregul sistem de siguranţă şi ordine publică, sănătate, curăţenie stradală, spaţii verzi, transport public şi îngrijirea şi educarea copiilor noştri ar fi puse în pericol", a declarat primarul Mihai Chirica.

Bugetul general al municipiului Iaşi pe acest an are o valoare totală estimată de 1.568.252.880 lei, adică aproximativ 318 milioane de euro.

În prezent nu există o majoritate în Consiliul Local Iaşi, însă în ultimele zile au existat mai multe discuţii între PNL şi USR PLUS pe tema bugetului local. Liderii ieşeni ai USR PLUS nu au precizat dacă reprezentaţii acestui partid vor vota proiectul de buget în şedinţa de consiliu programată pentru joi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.