Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă că actuala criză economică pe care România o traversează nu este cauzată exclusiv de războiul din Ucraina sau de pandemia de COVID. El susţine că "e un truc retoric" atitudinea unor politicieni care arată în afara ţării presupusele cauze ale dificultăţilor cu care se confruntă economia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"E o strategie şi preşedintele Iohannis nu e singurul din Europa care o foloseşte. Liderii politici, în vremuri tulburi, trebuie să identifice un inamic. De ce e scump untul? Şi făina? Din cauza lui Putin, din cauza războiului. De ce e scumpă benzina? Din cauza lui Putin. E un truc retoric. România are cea mai mare inflaţie, are cea mai mare rată a dobânzii, suntem cel mai rău din Uniunea Europeană dintr-un motiv: pentru că nu am avut grijă de economia noastră şi pentru că guvernarea a fost fiscal iresponsabilă. Evident că e o componentă care este legată şi de ce se întâmplă lângă noi, dar lucrurile astea se întâmplau şi anul trecut, şi înainte de 24 februarie”, a afirmat Cătălin Drulă, joi, la Euronews România. 
 
El a apreciat că "într-un an sau doi” România va încheia un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi crede că PSD nu va gestiona ţara în perioada grea care va veni.
 
"Mai ales PSD-ul eu sunt convins că vor ieşi din această guvernare şi că nu-şi vor asuma consecinţele politicii economice pe care o duc”, a susţinut Drulă. 
 
Liderul USR a subliniat că România se împrumută la dobânzi mai mari decât Rusia, arătând, în acest context, că "Rusia lui Putin e mai credibilă din punct de vedere fiscal” decât România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.