Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la Antena 3, că a fost decizia lui Florin Iordache să demisioneze de la conducerea Ministerului Justiţiei, însă el ar fi vrut ca acesta să mai rămână în funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă a fost o greşeală demisia lui Iordache, Dragnea a spus că nu crede acest lucru, fiind vorba despre o decizie personală. "Eu aş fi vrut să rămână. Dar aşa a decis, aşa i-a comunicat şi prim-ministrului. A fost hotărârea dumnealui", a spus Dragnea.

Liderul PSD a reiterat că este nevoie de modificarea Codurilor penale, în urma deciziilor CCR, dar a spus că acest lucru se va întâmpla în urma unor dezbateri, la care consideră că trebuie să participe toate instituţiile interesate.

"Este singura şansă. Sunt asociaţiile magistraţilor din România, sunt barourile de avocaţi, oameni cu experienţă şi care ştiu multe lucruri din profunzimea sistemului. Eu am auzit lucruri de care m-am îngrozit. Jurişti care au scris mii de pagini. Nu putem fi într-o situaţie în care nimeni nu are voie să deschidă subiectul", a spus Dragnea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.