Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat deranjat marţi de întârzierea promulgării legii bugetului de stat pe 2017 de către preşedintele Iohannis, spunând, ironic, că şeful statului se arată preocupat şi i-a transmis acestuia să aibă temerile legate de sustenabilitatea bugetului ”în termen rezonabil”, deoarece ”ţara are nevoie de buget”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această ţară are nevoie de buget. Au mai avut o discuţie în CSAT despre bugetul unor instituţii, s-a convenit că nu sunt probleme de funcţionare a acelor instituţii. Bugetul a fost analizat în comisii, a fost adoptat de către Parlament. Eu cred în sustenabilitatea acestui buget. Am văzut şi preocupările preşedintelui pentru că, nu-i aşa, e bine să te arăţi preocupat în legătură cu creditele de angajament. Acele credite de angajament apasă într-adevăr bugetul următorilor ani, dar în sensul stimulării investiţiilor”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a atras atenţia că dacă se mai întârzie intrarea în vigoare a bugetului ”poate apar probleme”.

”Până la urmă, dacă are temeri preşedintele, ar fi bine să le aibă într-un termen rezonabil. Noi am vrea ca în acest an România să aibă un buget pentru că depinde de acest lucru funcţionarea multor instituţii şi, până la urmă, dezvoltarea economică a acestei ţări. Sigur că dacă se tot găsesc motive să se întârzie intrarea în vigoare a bugetului, atunci într-adevăr poate apar probleme”, a mai adăugat Dragnea.

El a respins prognoza Comisiei Europene, potrivit căreia creşterea economică va fi sub cea anunţată de PSD, în vreme ce deficitul bugetar va depăşi cu mult pragul de 3%.

”Îmi aduc aminte că şi în 2013, şi în 2014, şi în 2015 existau temeri din partea unor instituţii internaţionale. Realitatea şi modul de guvernare al guvernului condus de Victor Ponta a arătat că România a avut o creştere economică mare, pe baza unei relaxări fiscale serioase şi pe baza unor venituri estimate în mod realist”, a susţinut liderul PSD.

Dragnea şi-a exprimat şi speranţa ca ”pretextul” întârzierii bugetului să nu fie intenţia ca ţara să aibă probleme.

”Nu o spun cu răutate, dar o spun cu toată fermitatea - dacă se tot întârzie intrarea în vigoare a bugetului, s-ar putea să avem probleme. Eu sper ca nu ăsta să fie pretextul. S-a întârziat formarea guvernului, s-a întârziat elaborarea proiectului de buget cu câteva zile pentru convocarea CSAT-ului, acuma se analizează la Cotroceni, încă se mai analizează, totuşi e bine să-l avem”, a mai spus el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.