Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că a refuzat să supună la vot, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, excluderea din partid a lui Mihai Chirica deoarece propunerea ar fi fost adoptată „într-o majoritate zdrobitoare”. Liderul social-democraţilor a mai spus că se aşteaptă ca primarul din Iaşi să înţeleagă de ce PSD a fost „atât de nervos” în urma criticilor pe care le-a adus partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că în jur de 90% dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a domnului Chirica. Fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în cadrul CEx ceea ce s-a discutat în organizaţiile judeţene. O pate dintre colegi i-au cerut domnului Chirica să îşi dea demisia singur din calitatea de membru de partid. Asta ar fi atras şi pierderea mandatului de primar. Încă trei colegi au propus să fie doar sancţiune cu privire la pierderea funcţiilor de conducere din partid”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că nu a propus excluderea din partid a lui Mihai Chirica deoarece propunerea ar fi fost votată „într-o majoritate zdrobitoare”.

„Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere care ar fi ieşit votată într-o majoritate zdrobitoare explicându-i domnului Chirica şi colegilor mei, aşteptându-mă şi eu şi colegii mei ca în perioada următoare domnul Chirica să înţeleagă totuşi de ce a fost atât de nervos PSD în urma acelor ieşiri publice ale dumnealui. Toată lumea i-a spus că aceste lucruri se pot spune la aceste întâlniri, la CEx şi BPN, la care sigur trebuia să şi vină. Din păcate, nu a venit”, a conchis Liviu Dragnea. 

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, miercuri, după şedinţa CExN al PSD, că rămâne membru al partidului, dar nu va mai avea funcţii politice, urmare a unui vot dat de Comitetul Executiv în acest sens.

”E o decizie care s-a luat după o dezbatere lungă, nu vreau să pun la îndoială calitatea niciunui coleg în ceea ce priveşte dezbaterea de acolo. Suntem o premieră mondială când un preşedinte de organizaţie care a spus adevărul este pedepsit pentru asta şi arată faptul că mai este mult de lucru. Sunt membru PSD, sunt primarul municipiului Iaşi, am o comunitate de reprezentat în Iaşi în continuare, o voi face cu cinste şi mergem mai departe”, a afirmat Chirica.

El a precizat că este un drum pe care l-a ales, nu l-a împins nimeni să intre în PSD, prin urmare e decis să rămână în continuare membru de partid.

”Decizia a fost să rămân membru al PSD fără funcţii de conducere politică şi preşedinte de organizaţie. Votul a fost unanim în ceea ce mă priveşte”, a spus primarul municipiului Iaşi.

Chirica a afirmat că este dezamăgit de faptul că s-au spus foarte multe lucruri neadevărate în ceea ce priveşte ieşirile sale publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.