Deputatul liberal Alexandru Muraru a calificat drept "condamnabil şi inacceptabil" gestul bărbatului care l-a stropit cu iaurt pe primarul Mihai Chirica în timpul ceremoniilor de la Iaşi dedicate Unirii Principatelor Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pot înţelege că, în calitate de politician, nu poţi fi simpatizat de toată lumea. Însă gestul de astăzi, provocat de o persoană care nu avea nicio legătură cu misiunea ieşenilor strânşi în Piaţa Unirii este condamnabil şi inacceptabil într-un asemenea context, indiferent de modul în care priveşti o autoritate publică", a scris deputatul PNL Alexandru Muraru, pe Facebook.

Totodată, deputatul liberal a afirmat că evenimentul de la Iaşi a fost marcat de restricţiile pandemiei, dar şi de "neliniştea resimţită în rândul ieşenilor care privesc expectativ către politicieni, cu aşteptări fireşti de la guvernarea următorilor patru ani".

"Nu au existat discursuri, atât din respect pentru victimele pandemiei, dar şi pentru că vocea civică a fost auzită mai puternic şi mai mult ca oricând. Proiectul Autostrăzii Unirii este unul din obiectivele asumate de actuala guvernare şi vă asigur că această investiţie deosebit de importantă pentru dezvoltarea regiunii Moldovei nu va rămâne un subiect enunţat doar cu prilejul sărbătorilor de 1 Decembrie şi 24 Ianuarie", a adăugat deputatul PNL Alexandru Muraru.

Primarul Mihai Chirica a fost atacat, duminică, de un protestatar în timpul manifestărilor din Piaţa Unirii din Iaşi, fiind stropit pe faţă şi pe haine cu iaurt. Bărbatul a fost ridicat de forţele de ordine.

Oamenii l-au huiduit, duminică, pe Mihai Chirica încă din momentul apariţiei în Piaţa Unirii. După ce a fost stropit cu iaurt, Chirica s-a retras în Hotelul Traian pentru a se spăla pe faţă, dar şi pentru a-şi curăţa haina. În acelaşi timp, protestatarul a fost ridicat de forţele de ordine pentru a fi legitimat.

Ulterior, Mihai Chirica a declarat jurnaliştilor că a fost vorba de iaurt, dar că nu va depune plângere împotriva persoanei care l-a stropit. 

Edilul crede că politicienii trebuie să fie atenţi la ceea ce fac, pentru că s-au acumulat multe frustrări în societate în ultimii 30 de ani.

Manifestările din Piaţa Unirii au durat 30 de minute, în piaţă fiind prezente peste 500 de persoane.

Peste o sută de ieşeni au protestat, duminică, având bannere şi pancarte cu mesaje pro-autostradă, acţiunea desfăşurându-se în Piaţa Unirii, unde au avut loc manifestările oficiale dedicate Unirii Principatelor Române. Acţiunea a fost iniţiată de către asociaţia ”Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.