Premierul Viorica Dăncilă consideră că numirea Rovanei Plumb în funcţia de comisar european este o reuşită pentru România. "Este dovada şi expresia încrederii pe care preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o are în capacitatea României şi a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat", afirmă Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă afirmă, într-o postare pe Facebook, că numirea Rovanei Plumb în funcţia de comisar european din partea României este o reuşită pentru ţara noastră.

"Este dovada şi expresia încrederii pe care preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o are în capacitatea României şi a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat. Felicitări, Rovana Plumb!", spune Dăncilă.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat-o pe Rovana Plumb în postul de comisar european din partea României.

Conform unui comunicat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi-a dat acordul, luni, asupra proiectului listei comisarilor desemnaţi, urmare a seriei de interviuri pe care aceasta le-a avut, în ultimele săptămâni, cu fiecare dintre persoanele propuse de statele membre.

În continuare, Consiliul Uniunii Europene trebuie să adopte această listă.

Deocamdată, Ursula von der Leyen a anunţat numele comisarilor europeni desemnaţi, iar marţi va anunţa şi portofoliile propuse pentru aceştia, potrivit sursei citate.

Apoi, Parlamentul European trebuie să-şi dea votul asupra întregului Colegiu al comisarilor, inclusiv preşedintele CE şi Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.