PSD a obţinut în judeţul Dâmboviţa, în urma scrutinului parlamentar de duminică, patru din cele şapte mandate de deputat şi unul din cele trei mandate de senator, în timp ce PNL obţine un mandat de deputat. Printre viitorii deputaţi de Dâmboviţa se numără Rovana Plumb din partea PSD şi Cezar Preda din partea PNL, în timp ce Titus Corlăţean are foarte mari şanse să obţină un mandat de senator în urma redistribuirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câştigător al alegerilor parlamentare cu un scor de aproape 63%, PSD Dâmboviţa a obţinut, înainte de redistribuire, patru din cele şapte mandate de deputat şi unul din cele trei mandate de senator, în timp ce PNL, cu un rezultat de sun 19,5% este sigur de un mandat de deputat.

Viitorii deputaţi PSD de Dâmboviţa sunt fostul ministru Rovana Plumb, care a deschis lista de candidaţi, actualul senator Leonardo Badea, viceprimarul municipiului Târgovişte, Carmen Georgeta Holban şi actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Din partea PNL a fost ales deputat în Dâmboviţa Cezar Preda, care conduce filiala judeţeană a acestui partid.

Celelalte două mandate de deputat de Dâmboviţa vor intra la redistribuire, iar din calculele partidelor reiese că unul dintre acestea va reveni PSD, în timp ce al doilea ar putea reveni fie PNL, fie USR.

La Senat, PSD Dâmboviţa va fi reprezentat de către preşedintele filialei judeţene, Adrian Ţuţuianu, care în prezent deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Deşi al doilea mandat de senator de Dâmboviţa va intra la redistribuire, PSD poate fi sigur că obţine acest mandat, care va reveni lui Titus Corlăţean, candidat pe locul al doilea, arată calculele partidelor. Conform aceloraşi calcule, al treilea mandat de senator de Dâmboviţa ar putea reveni PNL, din partea căruia pe primul loc a candidat fostul prefect al judeţului, Iancu Caracotă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.