Senatorul USR Cristi Berea susţine că autorităţile au manifestat pasivitate pe 24 ianuarie la Iaşi şi i-au lăsat pe cei de la AUR să ocupe centrul oraşului, în timp ce Primăriei i-a fost frică să intervină. El consideră că, dacă evenimentul de la Iaşi de Ziua Unirii ar fi fost organizat de USR, cu siguranţă primarul Mihai Chirica ar fi reacţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristi Berea a declarat, vineri, pentru News.ro că autorităţile au manifestat pasivitate pe 24 ianuarie la Iaşi, permiţând ca AUR să organizeze un eveniment cu o mie de oameni în centrul Iaşiului, în condiţiile în care manifestările oficiale fuseseră anulate din cauza pandemiei.

"Cum ar fi judecat Primăria Iaşi dacă un alt partid ar fi manifestat în acelaşi fel? Oare Primăria şi Poliţia Locală nu ar fi intervenit să îi întrebe dacă au autorizaţie? Sau să îi întrebe de ce nu respectă măsurile impuse de pandemie. Dacă pe 24 ianuarie ar fi fost un protest USR, cred că primarul Mihai Chirica ar fi reacţionat. La acţiunea AUR, primarului i-a fost frică să intervină şi a preferat să-i lase să se manifeste”, a afirmat senatorul Cristi Berea.

El a declarat că nu crede că vor exista sancţiuni în urma evenimentului din 24 ianuarie organizat de AUR.

"Există un soi de timorare în rândul autorităţilor când vine vorba de AUR. Nici nu cred că se va reacţiona, lucrurile vor rămâne aşa”, a mai afirmat Berea.

Peste 1.000 de membri şi simpatizanţi AUR s-au adunat în centrul Iaşiului pe 24 ianuarie pentru a marca Ziua Principatelor Române, după ce Primăria anunţase că manifestările oficiale din Piaţa Unirii se anulează din cauza pandemiei.

Reprezentanţii AUR au dansat Hora Unirii şi nu au respectat măsurile impuse de autorităţi în caz de pandemie.

La un moment dat, copreşedintele AUR George Simion a fost stropit cu cerneală de către un bărbat din mulţime, acesta fiind extras imediat de către forţele de ordine. Pe numele agresorului a fost deschis dosar penal, bărbatul precizând ulterior într-un interviupentru presa locală că nu este de acord cu modul în care se manifestă cei de la AUR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.