Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că Uniunea Europeană a transferat deja prima tranşă de bani din PNRR, echivalentul a 13% din granturile alocate ţării noastre, însă a precizat că Executivul este în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. ”Aş dori să avem o dezbatere să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă”, a spus prim-ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a afirmat că joi, că Uniunea Europeană a plătit 1,8 miliarde de euro, României, sub formă de prefinanţare, echivalentul a 13% din alocarea de granturi pentru ţara noastră. 

”Eu doresc doar să subliniez că revizuind ceea ce înseamnă partea de responsabilitate guvernamentală, avem în cadrul PNRR 15 componente, care acoperă 6 piloni prevăzuţi la nivel european. Ceea ce este foarte important de menţionat este că avem 507 de jaloane şi ţinte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să şi le extragă şi să le urmărească în îndeplinirea lor, şi 171 de măsuri, iar din aceste măsuri, 64 sunt reforme şi 107 sunt investiţii”, a spus Nicolae Ciucă. 

Premierul a precizat că suntem în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR.

”Aş dori să avem o dezbatere să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă şi să o aprobăm”, a spus şeful Executivului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.