Premierul Florin Cîţu afirmă că "va fi foarte complicat, dar nu imposibil" ca PNL să stea la masă cu partidul care a depus o moţiune de cenzură împotriva PNL şi care "atacă preşedintele României", dacă USR va reveni în Executiv. "Nu este o federaţie în Guvern şi miniştrii unui partid nu răspund vicepremierului ca şi cum ar fi un prim ministru. Nu. Există un Guvern, există un singur prim ministru şi toţi suntem în aceeaşi echipă, dacă vrem să înţelegem acest lucru”, susţine Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Florin Cîţu a declarat că în PNL există "o frustrare" legată de modul în care au fost negociate portofoliile în Executiv, iar acest lucru este "clar, vizibil". Premierul a susţinut însă că problema pe care a avut-o nu este legată de portofolii, ci de modul în care miniştrii s-au raportat la ideea de echipă. 
 
"Eu am simţit o singură problemă pe care am tot spus-o şi aici au fost discuţiile. Există un singur Guvern, nu există trei guverne, nu există trei prim miniştri. Şi asta a fost o discuţie pe care am avut-o constant şi cred că aici trebuie să ajungem la o înţelegere, până la urmă. Nu e vorba de portofolii, nu e vorba de alte lucruri, dar  e vorba să înţelegem că este un singur prim ministru şi este un Guvern. Nu este o federaţie în Guvern şi miniştrii unui partid nu răspund vicepremierului ca şi cum ar fi un prim ministru. Nu. Există un Guvern, există un singur prim ministru şi toţi suntem în aceeaşi echipă, dacă vrem să înţelegem acest lucru. Discuţiile despre portofolii, am vorbit cu colegii mei să nu mai arunce astfel de informaţii pentru că în PNL nu a fost această discuţie (privind o reîmpărţire a portofoliilor dacă USR PLUS revine la guvernare - n.r.)”, a afirmat Florin Cîţu, joi seară, la TVR. 
 
Primul ministru a adăugat că "va fi foarte complicat, dar nu imposibil" ca PNL să "stea la masă" cu partidul care a depus o moţiune de cenzură împotriva PNL şi care îl "atacă" pe preşedintele Klaus Iohannis, dacă USR va reveni în Executiv. 
 
Cîţu a afirmat că a lăsat "o poartă mare deschisă" celor de la USR-PLUS prin faptul că nu a numit alţi oameni în funcţiile lăsate libere de aceştia la prefecturi, ministere pe funcţiile de secretari de stat sau în direcţii. 
 
În ceea ce priveşte o reîmpărţire a portofoliilor, Cîţu a susţinut că acest lucru nu se poate face decât dacă pică Guvernul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.