Liderul USR Dacian Cioloş a afirmat că explozia facturilor la energie este cauzată de măsurile greşite luate de PSD şi PNL, prin reprezentanţii lor în Parlament, ANRE şi Ministerul Energiei. El a adăugat că toţi ar trebui demişi, în frunte cu Virgil Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Explozia facturilor la energie este cauzată de măsurile greşite luate de PSD şi PNL, prin reprezentanţii lor în Parlament, ANRE şi Ministerul Energiei. Ar trebui demişi de la cap la coadă, în frunte cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Statul trebuie să îşi asume fără ezitare situaţia în care se găsesc cetăţenii şi să acopere diferenţele din facturi. E singurul mod prin care ne putem asigura că cetăţenii vulnerabili în faţa creşterilor necontrolate pot traversa această iarnă. PSD şi PNL şi-au asumat în toamnă, cât se poate de clar, în faţa cetăţenilor, că vor rezolva cele două crize prin care trece România astăzi: criza energetică şi criza sanitară. Niciuna dintre ele nu a primit vreo soluţie şi evoluţia crizelor ne arată că riscăm ca situaţia să degenereze complet. Ca în orice criză care explodează, factura va fi plătită de cetăţeni din buzunarul propriu”, a scris Dacian Cioloş, luni pe Facebook. 
 
Liderul USR a mai spus că este un abuz faptul că furnizorii de energie au ales să factureze maximal.
 
„Ne găsim într-o situaţie de coşmar în care furnizorii de energie au ales să factureze maximal, urmând ca la un moment dat să se lămurească toată lumea care ar fi preţul corect. Este un abuz fără nicio îndoială, unul girat şi provocat de politicienii inconştienţi de la PSD şi PNL, care au ales să ignore regulile pieţei, să nu ofere o reglementare corectă şi să facă ANRE şi Ministerul Energiei cadou camarilei de partid. Pe cine mai miră oare că PSD l-a numit pe Gheorghe Cârciu la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, după ce acesta a fost cercetat penal pentru furt de curent electric?! Cei doi autori ai dezastrului, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, asistă nepăsători la situaţia pe care au creat-o şi discută de parcă ar fi vorba despre o criză care ar urma să se petreacă peste câţiva ani. Incompetenţa şi inconştienţa acestor doi politicieni îi costă pe oamenii care azi plătesc facturile uriaşe la energie sau stau în frig”, a completat Cioloş.
 
EL a mai spus că speră că „este ultima oară când românii trec printr-o astfel de situaţie nedreaptă şi că această lecţie dureroasă va avea efecte concrete”.
 
„Politicienii care mint şi care sunt indiferenţi la suferinţa cetăţenilor şi la misiunea pe care şi-au asumat-o intrând în politică nu au ce căuta în viaţa publică”, a conchis preşedintele USR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.