Fostul premier Dacian Cioloş a scris, marţi, pe Facebook, cu ocazia zilei Unirii Principatelor, că românii trebuie să fie mai demni şi mai toleranţi şi trebuie să se concentreze pe lucrurile care îi unesc, adresând şi un mesaj conducătorilor politici de a nu lupta pentru "interese personale" sau pentru "privilegii" pentru apropiaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Conducătorii politici au privilegiul de a contribui cu modestie şi dăruire la consolidarea comunităţii, întărindu-i valorile şi principiile prin propriul exemplu, prin fapte, prin idei. Nu sunt acolo ca să lupte pentru interese personale sau pentru a oferi privilegii protejaţilor. Dregătoria vremelnică pe care o au, încrederea oamenilor, nu pot fi folosite ca scut împotriva legii", scrie Cioloş.

Fostul premier spune că "mândria unui neam nu este despre orgoliu, ci despre demnitate, despre promovarea unor valori şi a unor principii care ne definesc".

"Nu putem apăra şi promova drepturile şi libertăţile fundamentale, câtă vreme există unităţi de măsură diferite. Ocaua lui Cuza trebuie aplicată şi acum, inclusiv pentru valori care nu pot fi comensurate material, dar care sunt cu mult mai preţioase şi mai greu de apărat.
De ziua Unirii Principatelor vă urez tuturor să fim demni, să fim toleranţi cu diferenţele dintre noi, să nu transformăm confruntările de idei în ură, să păstrăm vii acele lucruri care ne unesc!", mai scrie el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.