Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că introducerea certificatului verde COVID este "prioritară" pentru coaliţia de guvernare, subliniind că o propunere în acest sens va "trece prin Parlament" până la finalul anului. Ciolacu arată că în prezent se discută două variante: actul normativ aflat la Camera Deputaţilor sau o nouă propunere legislativă, care să includă propunerile ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Sunt două propuneri: să venim cu un nou act normativ pe care domnul Rafila nu l-a finalizat până acuma, dar în 48 de ore îl va finaliza şi se va discuta. Categoric va exista o propunere, până la sfârşitul anului, să treacă prin Parlament", a declarat, luni seară, Marcel Ciolacu, după şedinţa coaliţiei de guvernare, întrebat ce anume s-a stabilit în privinţa certificatului verde COVID la locul de muncă.
 
El a catalogat drept "un semnal" faptul că actuala propunere legislativă privind introducerea certificatului verde nu a trecut de Senat, deşi acesta nu este cameră decizională. 
 
"Momentan, proiectul din Parlament nu a trecut nici de Senat, a căzut la Senat, deci înseamnă că există un semnal. Domnul Rafila a venit cu o nouă propunere, ceva de prevenire şi când să se introducă acest certificat verde. Îl lăsăm pe domnul Rafila să răspundă exact. Există două variante: să se meargă pe acest proiect de lege, sau pe noul act normativ care se va discuta în coaliţie”, a adăugat Ciolacu.
 
Ciolacu a menţionat că o decizie cu privire la introducere certificatului verde COVID este "prioritară în această coaliţie".
 
Liderul PSD a evitat să precizeze care este opţiunea sa cu privire la implementarea unei astfel de măsuri. 
 
"Eu am făcut un apel către toţi oamenii politici să se abţină în domeniul pandemiei şi nu aş dori ca eu să încalc această regulă", a explicat Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.