Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că aşteaptă o schimbare de atitudine a preşedintelui Klaus Iohannis faţă de PSD şi susţine că în acest moment PSD este singurul partid de opoziţie, iar dispariţia PSD ar însemna dispariţia democraţiei. Întrebat dacă ia PSD în calcul o suspendare a preşedintelui, Ciolacu spune că nu ştie "dacă îşi permite PSD-ul să facă un astfel de gest” şi că, astfel, s-ar crea "o criză politică artificială”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu ştiu dacă se ajunge la suspendare şi nu ştiu dacă-şi permite politic în acest moment PSD-ul să facă un astfel de gest. Părerea mea că ar fi gratuit şi am crea, în afară de semnalul extern pe care l-ar da România, am crea o criză politică artificială. Observ, la fel ca mulţi alţii, Guvernul României este condus, mai nou, de la Cotroceni", a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, într-o emisiune la TVR.

El a susţinut că în acest moment preşedintele Klaus Iohannis este "în logica primului mandat al domniei sale".

"Mă uit în istoria recentă în care PSD-ul era criticat că miniştrii se duceau la preşedintele partidului din acea vreme şi uitaţi ce se întâmplă. (...)  Costurile vin pe primul ministru şi pe credibilitatea primului ministru”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a mai spus că este "deja obişnuit” cu atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis faţă de PSD şi că aşteptă o schimbare de atitudine a acestuia faţă de PSD în al doilea mandat.

"Sper din tot sufletul să fie atitudinea preşedintelui din primul mandat, aştept cu nerăbdare atitudinea din al doilea mandat. Domul preşedinte Klaus Iohannis este atât preşedintele dumneavoastră, cât şi preşedintele meu, democraţia într-un stat există atât timp cât există Putere şi Opoziţie. Singurul partid de opoziţie este PSD, în acest moment, dacă PSD dispare, în România nu mai există democraţie, pentru că nu mai există opoziţie, aceştia ar trebui să fie termenii constituţionali în care preşedintele trebuie să aşeze lucrurile. Depunerea unei moţiuni este un instrument al opoziţiei, iar moţiunile simple sunt clar destinate unor personaje precum ministrul Finanţelor, domnul Cîţu”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a spus că, în opinia sa, Florin Cîţu este "un personaj total depăşit în funcţia de ministru al Finanţelor”.

"Dacă un euro se întâlneşte cu domnul Cîţu ştiţi cum salută: give me five!", a adăugat liderul interimar al PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.