Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Parlament, despre discuţiile privind impozitarea progresivă versus cota unică, că o decizie se va lua numai după conosultarea partenerilor sociali şi a mediului de afaceri, el arătând că în România, munca e impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului. Despre afirmaţiile liderilor PNL că nu renunţă la cota unică, Ciolacu a spus că aceştia folosesc un slogan şi a menţionat că nu va fi de acord cu o mărire a TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este opinia dânsului, cum şi noi avem o opinie. Credem că România, în viitor, nu mâine, în următoarele luni.. să facem un pas către ţările dezvboltate”, a spus el, despre afirmaţia premierului că susţine în continuare cota unică. 

Liderul PSD a arătat că o astfel de discuţie era necesară pentru că nu este  ”pentru ziua de mâine, este pentru viitor, iar 2023 înseamnă un viitor.

”Trebuie o discuţie cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri, nu este o decizie pe care o iei peste noapte”, a menţionat el. 

Liderul PSD a spus că aşteaptă de la min Finanţelor aceste propuneri şi a menţionat că el a dorit să aducă în spaţiul public nişte principii. 

”Eu doresc în continuare să rămânem la ideea de principii şi ce cale ne dorim pentru România, o cale dezvoltată, ca toate ţările din UE, dezvoltate şi nu numai, sau ne dorim o ţară ca afară şi sistem fiscal ca în Rusia”, a arătat el. 

Marcel Ciolacu a menţionat că o astfel de schimbare de sistem nu se aplică mâine.

”Nu este normal să avem aceste discuţii? După digitalizarea ANAF, să avem un plan de ţară, convenit şi cu mediul social şi cel de afasceri? Toţi să venim cu o lege, fără să ne consultăm cu nimeni, să o trântim? E normal să stăm de vorbă”, a precizat el. 

Ciolacu a mai spus că a spus ca o parte din modificările la Codul Fiscal să intre de la 1 ianuarie şi a adăugat că au mai fost modificări la Codul Fiscal care au intrat în vigoare în două luni.

Eu îmi doresc să avem un plan pentru viitorul României”, a precizat el. 

”Suntem deschişi la minte şi avem o discuţie aplicată sau continuăm cu un slogan, noi liberalii, noi suntem cota unică? Vă întreb pe dvs, care este cota unică în România? Momentan avem o cotă unică”, a mai spus preşedintele PSD, arătând că ar fi o greşeală să fie scoase scutirile din Codul Fiscal. 

Liderul PSD a mai spus că evaziunea fiscală ajunge la 10%, România fiind pe primul loc în Europa.  

”În România, munca e impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului. (..) E normal să avem această discuţie, să găsim linia de echilibru, între impozitarea muncii care e foarte mare în România, şi impozitarea capitalului. În acest moment, clasa medie şi cei cu venituri foarte mici duc tot greul societăţii româneşti. Venim şi echilbrăm totuşi acest lucru, sau nu?”, a mai spus el. 

Ciolacu a mai spus: ”Nu o să fiu niciodată de acord cu o mărire a TVA-ului, acum”, arătând că este ”o taxă pe care o plătesc în special românii cu venituri medii şi mici”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.