Primarul Iaşilor, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, înaintea şedinţei CExN PSD unde se va discuta sancţionarea sa, că nu crede că o excludere ar fi "potrivită", pentru că nu se află în afara partidului, ci a adus un "suflu normal, european" prin declaraţiile sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

(Excluderea - n.r.) e o manieră mai puţin potrivită pentru România de astăzi. Excluderea de regulă trebuie să vină din interiorul organizaţiei de unde faci parte. Va trebui să le explic că nu sunt în afara PSD. Dimpotrivă, cred că am reuşit să aduc o notă nouă, un suflu normal, european, în PSD", a spus primarul, la intrarea în şedinţa CExN.

În legătură cu organizaţiile care au cerut public excluderea sa din partid, Chirica a afirmat că este mai "relevantă" poziţia premierului Sorin Grindeanu şi a organizaţiei Timiş, care nu s-a exprimat pentru sancţionare.

Chirica a negat şi zvonurile potrivit cărora şi-ar dori excluderea pentru a intra în PNL.

"Nu sunt infiltrat de nimeni (...) A fost într-adevăr o diversiune KGB-istă, care ar putea justifica oarecum pe unii colegi de partid să ceară excluderea mea. E o minciună", a afirmat el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la România TV, că partidul va lua miercuri o decizie înţeleaptă, dar "fermă", în privinţa primarului din Iaşi, Mihai Chirica, critic la adresa partidului în ultima perioadă.

”Nu am discutat. Din moment ce a înţeles să comunice prin presă, n-am vrut să-i fac concurenţă (…) Cu toate că e preşedinte interimar la Iaşi şi vicepreşedinte al PSD a fost prezent doar la patru şedinţe în CExN şi BPN. E foarte greu de comunicat la Iaşi. Organizaţia Iaşi s-a delimitat de el prin semnătura tuturor primarilor, toate organizaţiile s-au delimitat”, a declarat Dragnea.

Întrebat ce sancţiuni riscă Mihai Chirica, şeful PSD a spus că plaja este foarte mare şi că el nu este adeptul unor măsuri foarte dure.

”Nu sunt adeptul măsurilor fosrte dure. Plaja e foarte mare, se poate adopta şi o sancţiune minimă şi una maximă. Miercuri vom adopta o decizie înţeleaptă, dar fermă”, a anunţat Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.