Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, miercuri, după şedinţa CExN al PSD, că rămâne membru al partidului, dar nu va mai avea funcţii politice, urmare a unui vot dat de Comitetul Executiv în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica era vicepreşedinte la nivel naţional al PSD şi preşedintele Organizaţiei judeţene Iaşi.

La finalul şedinţei CExN, Mihai Chirica a declarat că este o premieră mondială când după ce un preşedinte de organizaţie spune adevărul este sancţionat.

”E o decizie care s-a luat după o dezbatere lungă, nu vreau să pun la îndoială calitatea niciunui coleg în ceea ce priveşte dezbaterea de acolo. Suntem o premieră mondială când un preşedinte de organizaţie care a spus adevărul este pedepsit pentru asta şi arată faptul că mai este mult de lucru. Sunt membru PSD, sunt primarul municipiului Iaşi, am o comunitate de reprezentat în Iaşi în continuare, o voi face cu cinste şi mergem mai departe”, a afirmat Chirica.

El a precizat că este un drum pe care l-a ales, nu l-a împins nimeni să intre în PSD, prin urmare e decis să rămână în continuare membru de partid.

”Decizia a fost să rămân membru al PSD fără funcţii de conducere politică şi preşedinte de organizaţie. Votul a fost unanim în ceea ce mă priveşte”, a spus primarul municipiului Iaşi.

Chirica a afirmat că este dezamăgit de faptul că s-au spus foarte multe lucruri neadevărate în ceea ce priveşte ieşirile sale publice.

”Pe anumite fluxuri de ştiri se dădeau concluzii ale şedinţei, iar la noi a mai durat cel puţin o oră şi jumătate. A fost un act de dezinformare a preşedintelui partidului în ceea ce priveşte atacul meu la PSD, atacul meu asupra Guvernului Grindeanu, care nu s-a întâmplat niciodată”, a afirmat social-democratul.

Întrebat cine crede că a dezinformat, Chirica a răspuns: ”Au contribuit mai mulţi acolo”.

În ceea ce îl priveşte, Chirica a subliniat că proiectele din Iaşi sunt foarte importante pentru el şi merge mai departe.

”Finanţarea va trebui să vină şi s-a şi discutat acest lucru, prin sursele Guvernului României şi ale fondurilor europene. Asta depinde foarte mult de calitatea proiectelor”, a mai spus Chirica.

Solicitat să răspundă dacă este de părere că va fi penalizat şi din punctul de vedere al finanţării, el a răspuns că nu crede.

”Suntem totuşi într-o ţară raţională, nu avem cum să fim penalizaţi şi comunităţile nu pot fi penalizate pentru aspecte de disidenţă politică”, a declarat primarul Iaşului.

Întrebat despre relaţia sa cu preşedintele partidului, Chirica a spus că este de părere că ”va trebui lărgit un pic cadrul comunicării” între el şi Liviu Dragnea.

”Să exprimăm adevărurile care sunt rostite, nu cele care îi sunt aduse la urechile dumnealui şi prin urmare cred că şi concluziile vor fi cele cât mai apropiate de realitate”, a spus Chirica.

Social-democratul a mai afirmat că se aştepta la acest final, pentru că ”lucrurile s-au discutat înainte”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la România TV, că partidul va lua miercuri o decizie înţeleaptă, dar "fermă", în privinţa primarului din Iaşi, Mihai Chirica, critic la adresa partidului în ultima perioadă.

”Nu am discutat. Din moment ce a înţeles să comunice prin presă, n-am vrut să-i fac concurenţă (…) Cu toate că e preşedinte interimar la Iaşi şi vicepreşedinte al PSD a fost prezent doar la patru şedinţe în CExN şi BPN. E foarte greu de comunicat la Iaşi. Organizaţia Iaşi s-a delimitat de el prin semnătura tuturor primarilor, toate organizaţiile s-au delimitat”, a declarat Dragnea.

Întrebat ce sancţiuni riscă Mihai Chirica, şeful PSD a spus că plaja este foarte mare şi că el nu este adeptul unor măsuri foarte dure.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.