Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut, marţi, o întâlnire cu ambasadorul Canadei în România, E.S. Annick Goulet. Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat modernizarea cadrului juridic bilateral actual dintre cele două state.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi ambasadoarea Canadei în România, E.S. Annick Goulet, au avut astăzi, 18.01.2022, la sediul Ministerului Justiţiei, o întrevedere, la cererea acesteia, ce a vizat modernizarea cadrului juridic bilateral actual dintre cele două state. Cu această ocazie, au fost analizate soluţiile optime în vederea îmbunătăţirii cooperării judiciare bilaterale în materie civilă şi penală, accentul fiind pus pe semnarea unui nou tratat privind extrădarea”, a transmis, marţi seară, Ministerul Justiţiei.  

Sursa citată a precizat că ministrul român al Justiţiei a propus părţii canadiene deschiderea unui dialog, cu scopul de a încheia un nou tratat de extrădare, modern, care să fie în linie cu evoluţiile legislative recente în materie penală din România, ca şi preconizatele modificări ale Codurilor penale, tratatul precedent datând din 1895. 
 

”În urma întâlnirii de astăzi, cele două părţi au decis continuarea dialogului bilateral la nivel de experţi în domeniul cooperării judiciare în materie penală şi identificarea celor mai bune modalităţi de soluţionare a problemelor de interes comun”, a mai precizat Ministerul Justiţiei.  

La discuţii, au mai participat, din partea Ministerului Justiţiei, Simona Franguloiu, director adjunct Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară, şi, din partea Ambasadei Canadei, Ian Trites, consilier politic. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.