„Datorită unor alte angajamente importante, confirmate ulterior”, Virgil Popescu dă bir cu fugiţii din nou de la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva lui, a afirmat preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă. Partidul critică motivele invocate de ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a fugi din nou de dezbaterea moţiunii simple depuse de USR împotriva lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„USR consideră inadmisibilă absenţa ministrului Energiei din Parlament, pentru a treia oară în decurs de doar câteva luni, şi condamnă refuzul coaliţiei securisto-socialiste de a reprograma dezbaterea moţiunii pentru ziua de astăzi, adică ultima zi în care a fost stabilită şedinţă de plen în Parlament în această sesiune parlamentară. Practic, coaliţia PSD-PNL-UDMR a anulat şansele ca Virgil Popescu să dea explicaţii, până la toamnă, pentru criza în care a aruncat sistemul energetic”, arată partidul, într-un comunicat de presă.

„Motivele invocate de domnul ministrul «săptămâna viitoare» sunt cel puţin hilare. În răspunsul său scris către Parlament, Virgil Popescu ne informează, practic, că a avut nişte «angajamente importante», pe care le-a «confirmat ulterior». Ulterior a ce? A primirii invitaţiei de a se prezenta la tribuna Parlamentului pentru a da explicaţii pentru dezastrul pe care l-a girat în energie şi pentru care românii scot zilnic mai mulţi bani din buzunare? Nu doar incompetenţa este gravă în cazul domnului ministru, ci şi lipsa sa de coerenţă”, a declarat preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă, conform sursei citate.

În lipsa unei agende publice a domnului ministru al Energiei, se poate constata pe Facebook că Virgil Popescu a sărbătorit astăzi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel şi de aceea nu s-a putut prezenta în Parlament, mai indică sursa citată.

Prin urmare, până în toamnă, un ministru PNL care este de trei ani în funcţie şi care a distrus domeniul energetic va sta liniştit graţie PSD-PNL-UDMR care s-au asigurat să calce în picioare orice instrument democratic şi, practic, interesul oamenilor.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a făcut, din nou, o informare către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor în care a precizat că nu poate participa la dezbaterea de miercuri a moţiunii simple a USR la adresa sa. El a cerut amânarea dezbaterii la o dată ulterioară. Nici luni ministrul nu a putut lua parte la discuţiile pe marginea moţiunii simple deoarece se afla la Luxemburg pentru a lua parte la reuniunea Consiliului TTE – miniştrii Energiei din Uniunea Europeană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.