Candidatul PSD la Primăria Constanţa, Decebal Făgădău, susţine că este noul primar al Constanţei, având cu 7.000 de voturi în plus faţă de principalul său contracandidat, Virgil Chiţac (PNL), conform numărătorii paralale făcute de social-democraţi. PNL Constanţa spune însă că diferenţa nu este atât de mare şi că numărarea voturilor nu s-a încheiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Făgădău a declarat, la sediul de campanie al PSD, că a câştigat alegerile pentru Primăria Constanţa, care a fost condusă în ultimii 16 ani de către Radu Mazăre.

"Sunt în măsură să vă comunic rezultatul final, al numătăorii paralele pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa. PSD a câştigat funcţia de primar al municipiului Constanţa, la o diferenţă de peste 7.000 de voturi şi aş vrea să le mulţumesc celor care ne-au susţinut şi celor care au venit la vot. Rezultatul din această seară, pe de o parte ne mulţumeşte, pe de altă parte, mă face să mă gândesc că în viitor va trebui să facem ceva mai bine şi nu doar noi, ci întreaga clasă politică constănţeană. Prezenţa scăzută la vot în municipiul Constanţa (n.r. -40%) reprezintă un vot de blam pentru întreaga clasă politică. Tocmai de aceea în următorul meu mandat îmi propun această schimbare pe care am început-o, pentru a reda încrederea populaţiei în politica constănţeană şi în administraţia constănţeană", a spus Decebal Făgădău.

Preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, spune, însă, că diferenţa între Decebal Făgădău şi Virgil Chiţac nu este atât de mare şi că nu s-a încheiat centralizarea voturilor.

Pentru prima dată în ultimii 16 ani, Radu Mazăre nu a mai candidat la locale. Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Constanţei, Decebal Făgădău, a fost viceprimar din 2009, având atribuţii de primar după retragerea lui radu Mazăre, în mai 2015. La primăria Constanţa au mai candidat: Vergil Chiţac (PNL), Claudiu Palaz (PMP), Gigi Chiru (ALDE), Dumitru Bădrăgan (PRU), Gheorghe Caruţiu (PNŢCD), George Andrei Popescu (independent), Claudiu Octavian Ceti (PPUSL), Ion Budi (independent), Nicolae Grosu (PRM), Sunay Omer (PND) şi Andrei Nicolae Tatu (independent).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.