Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu îl poate considera nevinovat pe fratele său, din moment ce instanţa l-a condamnat şi i-a reproşat acestuia că ”s-a amestecat în tărâţă şi l-a mâncat porcul”, făcând referire la dosarul în care acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte a declarat, duminică seară, la România TV, că încă nu şi-a vizitat fratele la penitenciar, pentru că acolo nu poţi merge "oricum". El a spus că, în schimb, a fost la Constanţa, la cumnata sa, unde a discutat cu aceasta şi cu nepoţii săi. El a spus că acolo a vorbit la telefon cu fratele său.

Întrebat în ce stare este Mircea Băsescu, fostul preşedinte a spus: "Greu de spus prin telefon, dar cred că o să treacă şi peste asta".

De asemenea, întrebat dacă în consideră vinovat pe fratele său, Traian Băsescu a spus că nu îl poate considera nevinovat, în condiţiile în care există o condamnare.

 "Dacă l-a condamnat justiţia, eu nu îl pot considera nevinovat. Am spus că nu pot contesta decizia justiţiei indiferent de ce cred eu (...) S-a băgat prea adânc în lucruri în care nu avea ce căuta, iar asemenea neglijenţe se plătesc", a spus Traian Băsescu, acesta aducând mai multe documente din dosarul fratelui său

El a mai spus că Mircea Băsescu a greşit pentru că a avut legături prea strânse cu familia lui Sandu Anghel. ”Fratele meu a greşit că a vorbit cu ei prea mult, că s-a înrudit cu ei, a greşit că nu a respins fără echivoc cererile lor (...) S-a amestecat în tărâţa asta şi l-a mâncat porcul”, a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a prezentat o mărturie depusă de Marian Căpăţână în care acesta a relatat instanţei că a avut o discuţie cu fiul lui Sandu Anghel în care acesta ar fi afirmat că a primit 1.000.000 de euro de la Dan Voiculescu pentru a obţine mărturii care să-l compromite pe şeful statului. Căpăţână urma să primească 200.000 de euro din această sumă dacă şi-ar fi dat concursul la această încercare. 

Traian Băsescu susţine că, potrivit mărturiei lui Căpăţână, de implicarea lui Voiculescu ar fi ştiut şi avocatul familiei lui Sandu Anghel, Pavel Abraham. ”Pe Pavel Abraham eu l-am trecut în rezervă (din Ministerul de Interne - n. red.), deşi el cerea să rămână. Eu l-am trecut în rezervă din motive profesionale”, a mai spus Abraham.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Curtea de Apel Constanţa păstrează astfel decizia dată iniţial de Tribunal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.