Deputatul Alexandru Kocsis (Forţa Dreptei) susţine că a transmis Ministerului de Finanţe amendamentul privind reducerea TVA la 5 la sută pentru transportul de persoane, pentru a fi inclus în ordonanţa de urgenţă prin care va fi modificat Codul Fiscal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Kocsis a scris pe Facebook că a transmis, marţi, Ministerului de Finanţe o adresă prin care solicită reducerea TVA la 5 la sută pentru transportul de persoane, în condiţiile în care proiectul privind modificarea Codului Fiscal se află în dezbatere publică.

"Am trimis amendamentul către Ministerul de Finanţe ca să îl includă în ordonanţa de urgenţă prin care vor să modifice Codul Fiscal", a declarat deputatul Kocsis.

El a afirmat că "este de bun simţ ca toate aceste zeci de miliarde pe care le-a câştigat Guvernul din inflaţie să fie folosite şi pentru sprijinirea cetăţenilor şi a mediului privat, cei care au dus şi duc greul scumpirilor".

"Unde este corectitudinea ca tu, Guvern, să prosperi din scumpiri şi pe urmă să creşti taxele tot celor care au suportat integral aceste scumpiri? De unde vine foamea asta de bani necontrolată? Ce efort a făcut Guvernul acesta pentru a-şi reduce cheltuielile bugetare? Cum a împărţit Guvernul costurile inflaţiei cu cetăţenii şi mediul privat? Statul trebuie să mai renunţe la o parte din câştigurile uriaşe obţinute din inflaţie şi să prezinte de urgenţă un plan de reducere a cheltuielilor bugetare", a susţinut Kocsis.

Totodată, Kocsis a adăugat că în ultimele luni i-a auzit foarte des pe politicieni ai PNL şi PSD vorbind despre solidaritate, dar că nu înţelege care a fost "solidaritatea Guvernului cu oamenii".

"La ce a renunţat Guvernul sau cei care ne guvernează ca să fie credibili când vorbesc despre solidaritate? Sper ca premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, să înţeleagă faptul că statul nu poate fi doar beneficiar al inflaţiei şi cetăţenii şi antreprenorii din ţara asta să fie doar păgubiţi", a mai afirmat Alexandru Kocsis.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.