Alegerea unui nou preşedinte director general al TVR de către membrii CA a fost amânată pentru o săptămână, aşteptându-se revenirea în ţară a reprezentantului UDMR, care este în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a anunţat că se amână alegerea unui nou preşedinte director general al TVR, deoarece CA nu a putut veni cu o singură propunere.

Ştirbu a spus că, din punct de vedere legal, comisiile de cultură nu au ce să facă, astfel că aşteaptă o propunere din partea CA.

”Au exitat două  propuneri ale Consiliului de Administraţie, consiliul a votat cu un număr de şase voturi pentru unul, şase voturi pentru celălalt. (...) Legea ne spune clar că acea propunere pe care CA o înaintează Comsiilor reunite de cultură timp de şapte zile, Parlamentul trebuie să ia o decizie. (...) Au fost tot felul de permutări. Au candidat diverse persoane. Se vede clar că a fost un blocaj politic, ceea ce înseamnă că politicul nu trebuie să se mai implice în această instituţie”, a spus Ştirbu.

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, social-democratul Georgică Severin, susţine că Legea de funcţionare se poate interpreta.

”În viziunea noastă, acolo (Legea TVR - n.r.) lucrurile sunt foarte clare. După ce Consiliul de Adminsitraţie ţi-a prezentat o propunere care a fost respinsă sau se ajunge la acest blocaj, Comisiile reunite de cultură fac propuneri”, a spus Severin.

Membrii CA al TVR ceruseră comisiilor parlamentare de cultură să găsească o soluţie legală, în condiţiile în care s-a înregistrat de două ori paritate la vot pentru preşedintele director general al televiziunii publice, prima dată candidând Radu Carp (PNL) şi Doina Gradea (PSD), iar a doua oară Monica Ghiurco (angajaţii TVR) şi Doina Gradea (PSD).

În cele două runde de vot s-au înregistrat câte şase voturi pentru fiecare candidat, în condiţiile în care reprezentantul UDMR lipseşte.

Reprezentantul UDMR, Debreczeni Hajnal, este plecată în străinătate, urmând să revină în ţară săptămâna viitoare, marţi seară. Prin urmare, membrii CA urmează să se reunească din nou peste o săptămână.

Noul Consiliu este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu , Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.