Ambasadorul SUA la Bucureşti Zuckerman afirmă, într-un interviu pentru Ziarul de Iaşi, că principalul lucru care ar trebui făcut pentru ca economia românească să se dezvolte este eliminarea acestei culturi de corupţie endemică ce a blocat evoluţia ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Principalul lucru care ar trebui făcut pentru ca economia românească să se dezvolte este eliminarea acestei culturi de corupţie endemică ce a blocat evoluţia ţării la nivelul de acum. Poate să mai înainteze puţin, dar ca să facă paşi mari trebuie să fie eliminată această corupţie”, a declarat Zuckerman într-un interviu pentru Ziarul de Iaşi.

Ambasadorul american a relatat că a scris un articol în care a subliniat că România are un potenţial enorm, pe care el îşi doreşte să-l dezvolte, să devină una dintre cele mai puternice ţări din punct de vedere economic în Europa, el argumentând că ”România are gaz în Marea Neagră, are petrol, are minerale, are o populaţie educată – s-a făcut un centru de tehnologie la Cluj care este unul dintre cele mai bune din Europa”.

România ”are un potenţial atât de mare care nu e exploatat şi e ţinut înapoi de această cultură a corupţiei, care trebuie să fie eliminată”, a conchis diplomatul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.