Vicepremierul Sevil Shhaideh a avut, miercuri, o întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, în cursul căreia oficialul român a subliniat faptul că ţara noastră angajat să rămână un aliat ferm şi responsabil al SUA şi o ancoră a relaţiei transatlantice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei doi înalţi oficiali şi-au reafirmat disponibilitatea de a continua dezvoltarea Parteneriatului Strategic România - SUA în toate domeniile sale. România s-a angajat să rămână un aliat ferm şi responsabil al SUA şi o ancoră a relaţiei transatlantice”, precizează Ministerul Dezvoltării într-un comunicat.

Conform sursei citate, Sevil Shhaideh a punctat principiile referitoare la politica externă asumate în Programul de guvernare: continuitate, predictibilitate şi creşterea implicării active, principii care vor fi aplicate şi în relaţia României cu SUA.

Subiectul principal al discuţiilor celor doi oficiali l-au reprezentat priorităţile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice si Fondurilor Europene. În acest sens, ministrul a prezentat priorităţile stabilite în Programul de guvernare din domeniile gestionate, cu accent pe trei dintre ele: susţinerea investiţiilor în infrastructura locală, absorbţia fondurilor europene şi reforma administraţiei, se arată în comunicat.

Cu privire la fondurile europene, oficialul român a precizat că, în sprijinul creşterii competitivităţii României, este esenţială absorbţia integrală a fondurilor europene până în 2023. Guvernul îşi propune accelerarea ritmului de cheltuire a fondurilor europene pentru a ajunge la o rată de 72,5% până la 31 decembrie 2020 şi de 100% până la 31 decembrie 2023.

Referitor la reforma administraţiei publice, vicepremierul Shhaideh a vorbit despre ţintele promovate în „Strategia pentru Consolidarea Administraţiei Publice 2014 – 2020”: eficienţă, responsabilitate, credibilitate, transparenţă şi deschidere către cetăţean. Rezultatele vizate sunt crearea unei administraţii suple, cu viteză de reacţie rapidă şi proactivă, consistentă în decizii şi cu resurse umane motivate şi profesioniste, potrivit sursei citate.

În domeniul dezvoltării durabile a României, viziunea Guvernului privind Administraţia Publică include 10 măsuri concrete privind asigurarea pachetului minim de servicii publice (10S) în fiecare localitate din mediul rural: sănătate, educaţie (şcoli, grădiniţe, creşe), apă – canalizare, energie termică şi electrică (iluminat public), drumuri, salubrizare, cultură, culte, sport şi locuinţe, se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, ambasadorul Hans Klemm a salutat colaborarea deosebit de fructuoasă în cadrul Parteneriatului Strategic. Cele două părţi au declarat că susţin dinamizarea colaborării bilaterale în domeniul educaţiei şi în alte domenii specifice, inclusiv prin schimb de experţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.