Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, în urma încetării din viaţă a primului preşedinte ales al Germaniei reunificate, Roman Herzog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În aceste momente triste, doresc să transmit, în numele poporului român şi al meu personal, cele mai sincere condoleanţe familiei îndoliate, precum şi întregului popor german”, se arată în mesajul preşedintelui.

Klaus Iohannis aminteşte că Roman Herzog, primul preşedinte ales al Germaniei reunificate, a fost o personalitate remarcabilă, un avocat neînfricat al reformei economice într-o perioadă de stagnare şi un promotor al reconcilierii istorice.

”În relaţia bilaterală, a fost primul Preşedinte al Germaniei reunificate care a vizitat România post-decembristă în 1995, devenind din acelaşi an membru al Academiei Române”, se mai arată în mesajul preşedintelui Iohannis.

Roman Herzog, primul preşedinte al Germaniei reunificate, a decedat la vârsta de 82 de ani, a anunţat marţi preşedinţia germană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.