Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că toate contactele avute cu noua administraţie a SUA arată că parteneriatul strategic cu România va continua şi îi urează succes lui Donald Trump în mandatul său de "înaltă responsabilitate", atât pentru Statele Unite, cât şi pentru întreaga lume, subliniind însă că aşteaptă rezolvarea problemei ridicării vizelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt convins că Parteneriatul strategic româno-american, care în acest an împlineşte 20 de ani de la lansare, va continua să se dezvolte şi să se aprofundeze. Noua administraţie americană se instalează în acest an la Casa Albă, cu un nou preşedinte, Donald Trump, căruia îi reiterez urările de deplin succes în îndeplinirea mandatului de înaltă responsabilitate pentru SUA şi pentru întreaga lume", a spus Iohannis, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Preşedintele a afirmat că a avut "contacte numeroase", inclusiv la nivel înalt, după alegerile din Statele Unite, în care au fost reconfirmate angajamentele clare şi ferme ale SUA pentru parteneriatul strategic cu România.

"Vom continua să lucrăm îndeaproape pentru a da şi mai multă substanţă dimensiunilor esenţiale ale parteneriatului strategic. În planul politico-militar şi de securitate, vom acţiona inclusiv pentru infensificarea cooperării în aplicarea summitului de la Varşovia şi în pregătirea celui din acest an", a spus el.

Iohannis a adăugat că vor continua şi demersurile pentru combaterea terorismului, dar a subliniat că România se aşteaptă la rândul ei să vadă efectele acestei cooperări, inclusiv în ceea ce priveşte problema vizelor.

"Înţelegem să ne asumăm partea noastră de răspundere pentru asigurarea securităţii internaţionale în cadrul NATO, dar nu numai. În egală măsură, va trebui să lucrăm împreună cu SUA pentru dezvoltarea dimensiunii economice a parteneriatului (...) şi nu în ultimul rând în privinţa eliminării vizelor", a spus preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.